Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Afleveringen van Amika - Seizoen 2

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Afleveringen van Amika - Seizoen 2

LogoAmika.jpg
Amika
Merchandise
 • Aflevering 1: Bekers en paardendromen (53)
Uitzenddatum: 08-11-2009
Merel staat in het middelpunt van de belangstelling na haar overwinning op de lentejumping. Ze wil misschien zelfs blijven rijden, maar dan zal ze eerst haar vader moeten overtuigen. Hij vindt paardrijden veel te duur. MC begrijpt al die heisa rond Merel niet. Die overwinning was enkel maar beginnersgeluk. MC wil zo snel mogelijk terug de absolute nummer één zijn. Olivier kan niet verdragen dat iedereen hem onvolwassen noemt omdat hij geen vaste vriendin heeft. Hij gaat met Gringo een weddenschap aan om binnen een week een meisje te vinden waar hij het minstens een maand mee zal uithouden.


 • Aflevering 2: Paarse bloemetjes voor Amika (54)
Uitzenddatum: 10-11-2009
Merel krijgt van McHoy te horen dat ze een ingangsproef mag rijden voor "The Royal Academy". Ze wil het dolgraag doen, maar weet dat Thijs het nooit zal goedkeuren. Zeker als blijkt dat er een inschrijvingsgeld van 1.500 euro betaald dient te worden. Marie-Claire is teleurgesteld dat haar vader opnieuw de kant van Merel kiest en begrijpt niet dat niemand ziet dat die stalhulp Amika stilaan inpalmt! Oli en Gringo gaan op zoek naar de ideale match voor Oli.


 • Aflevering 3: Aarde aan Merel, aarde aan Merel... (55)
Uitzenddatum: 11-11-2009
Merel probeert een oplossing te vinden voor haar geldprobleem. Marie-Claire wil haar vader bewijzen dat ze nog steeds op Amika kan rijden, en vol goeie moed stapt ze op het paard af. Maar Amika is helemaal niet zo blij om zijn oude baasje terug te zien. Oli heeft zijn pijlen op Hedwig gericht en probeert te weten te komen wat zij over hem denkt. Gringo ziet het niet zitten om Chanel uit te horen over Hedwig, maar Oli laat hem geen keuze. Anders gaat de weddenschap niet door.


 • Aflevering 4: Werelberoemd in 3 stappen (56)
Uitzenddatum: 12-11-2009
Merel krijgt bezoek van haar tante Saskia. Ondanks deze leuke gebeurtenis zit Merel in de put. Ze kan niet deelnemen aan de ingangsproef voor de rijschool tenzij ze 1500 euro bij elkaar vindt. Maar Saskia weet raad. Marie-Claire stort zich helemaal op haar nieuwe 'zang'plan. In geen tijd wil ze naam en faam verdienen als zangeres en wereldberoemd worden. De Z's hebben zo hun bedenkingen maar Marie-Claire weet perfect hoe ze de zaken moet aanpakken. Oli is helemaal in de wolken als hij de eerste keer met Hedwig zoent. Hij schept op bij Gringo en is wel zeker dat die zijn 100 euro uit de weddenschap zal verliezen.


 • Aflevering 5: Bloed en slijm voor Oli (57)
Uitzenddatum: 16-11-2009
Merel en Saskia proberen de muffins te bakken, maar zonder de hulp van de automatische deegkneedmachine blijkt dat een bijna onhaalbare opdracht te zijn. Tijs heeft bewondering voor Merel, dat ze zo volhardt en beslist de dames toch te helpen. MC is helemaal in de ban van haar filmpje dat op internet staat. Ze kan niet wachten om de reacties te lezen en gaat samen met Chanel op zoek naar Hedwig. Zo'n plechtig moment moeten ze samen delen. Oli gruwelt dat hij zijn vader en Jan moet helpen bij de bevalling van een veulentje. Al dat bloed en slijm is niet aan hem besteed! Als Hedwig passeert, hangt Oli onmiddellijk terug de macho uit!


 • Aflevering 6: Who's the New Star? (58)
Uitzenddatum: 17-11-2009
Merel heeft samen met Tijs en Saskia 200 muffins gebakken. Nu moet ze er enkel nog voor zorgen dat ze verkocht geraken. Merel start met de verkoop op de manege, en heeft een wel heel bijzondere eerste klant. Chanel en Hedwig liegen over de reacties die er gekomen zijn op het filmpje van MC. Die gaat daardoor helemaal zweven en is er van overtuigd dat ze een nieuwe wereldster zal worden. Oli doet er alles aan om Hedwig te kunnen zoenen. Maar die is nogal terughoudend, weet niet zeker of Oli het wel allemaal zo goed meent. Maar Oli is vastberaden en gaat steeds verder om aan de wensen van Hedwig tegemoet te komen.


 • Aflevering 7: De zieke straathondjes club (59)
Uitzenddatum: 18-11-2009
Merel heeft het moeilijk de muffins verkocht te krijgen op de manege. Marie-Louise en Marie-Claire proberen haar tegen te werken, en ze heeft ook veel te weinig klanten. Julie beslist Merel te helpen door extra reclame te maken voor de muffins. MC is woest als blijkt dat Herbert het opnieuw voor Merel opneemt. Als ze kwaad weg wil lopen, wordt ze echter omver gelopen door een paard. MC hangt het zielige meisje uit en probeert zo alsnog de steun van Herbert te krijgen. Olivier is helemaal in de ban van Hedwig. Zo erg zelfs dat Gringo zich het vijfde wiel aan de wagen begint te voelen. Hedwig krijgt stilaan steeds meer greep op het leven van Oli.


 • Aflevering 8 (60)
Uitzenddatum: 19-11-2009
Merel heeft bijna geen muffins verkocht gekregen. Tijs komt daarom met het lumineuze idee een muffinautomaat te maken, dan verkopen die cakejes zichzelf in geen tijd. Maar Merel is niet overtuigd van de slaagkansen, en vraagt zich af of haar vader en tante Saskia niet te hard werken. MC probeert haar moeder ervan te overtuigen haar toch te steunen met de zangcarrière. De meeste dromen komen nooit uit, tenzij je een strak plan hebt natuurlijk! Oli vraagt Gringo hem te helpen met Hedwig. Oli heeft namelijk wat quality time met Hedwig nodig om haar helemaal voor zich te winnen. Maar Gringo heeft de aanwijzingen van Oli anders begrepen en bedenkt een heel ander plan om Oli te helpen.


 • Aflevering 9: Vers gesneden DVD'tjes (61)
Uitzenddatum: 23-11-2009
Merel rijdt de ingangsproef niet omdat ze geen 1500 euro heeft. Jan probeert Merel te overtuigen om met Herbert te praten. Misschien kan hij haar helpen? Maar dat ziet Merel niet zitten, ze wil niet bedelen. En ze wil niet dat Jan er met iemand over praat. MC is blij ML te horen vertellen dat Amika verkocht zal worden. Ze gaat ervan uit dat ze zelf ook een deel van de opbrengst zal opstrijken en droomt al van een mooie, nieuwe en vooral dure outfit. Hedwig ontdekt bezwaarlijke dvd'tjes in de kamer van Oli. Die doet alsof zijn neus bloedt, en de dvd's van Gringo zijn. Hedwig huivert en wil de dvd's zo snel mogelijk vernietigen.


 • Aflevering 10: The International Singing Sensation (62)
Uitzenddatum: 24-11-2009
Merel is verdrietig en vertelt aan Herbert dat ze het erg vindt dat Amika verkocht wordt. Herbert schrikt zich een bult. Wordt Amika verkocht? Daar wist hij helemaal niets van. Hji vraagt Merel bij Amika te wachten terwijl hij dit zaakje uitpluist. MC doopt zichzelf Em-Cee, want elke zichzelf respecterende ster heeft een artiestennaam nodig. Ze is helemaal in haar nopjes nu een bekende producer van Famous Records langs komt om haar eerste single op te nemen. Gringo betrapt Oli als hij een nieuwe lading dvd's in het vuur wil gooien. Gringo begrijpt niet dat Oli er zo licht over gaat, hij vernietigt hun levenswerk? Gringo begrijpt zijn vriend niet meer.


 • Aflevering 11: Eén, twee, Cha Cha Cha (63)
Uitzenddatum: 25-11-2009
Merel komt van Herbert te weten dat hij haar wil sponsoren. Merel is nogal weigerachtig. Haar vader laat nooit toe dat ze geld aanneemt van vreemden. Julie oppert dat ze misschien moet vertellen dat het geld ergens anders vandaan komt. MC stuurt haar eerste single op naar de radio. Als ze horen hoe goed de single is, wordt hij vast en zeker veel gespeeld. MC beslist ook haar ouders in te lichten over de nieuwe wendingen in haar zangcarrière, en hen een singletje cadeau te doen. Hedwig nodigt Oli uit voor een dansfeest. Zo kunnen haar ouders Oli leren kennen. Er is maar een klein probleempje: Oli kan helemaal niet stijldansen. Daarom zal Hedwi het hem hoogstpersoonlijk aanleren.


 • Aflevering 12: Spaghetti herinneringen (64)
Uitzenddatum: 26-11-2009
Saskia heeft Merel door en voelt aan dat ze liegt over de afkomst van het geld. Het duurt dan ook niet lang voor Saskia de berg muffins ontdekt op de kamer van Merel. Saskia moedigt Merel aan alles te vertellen aan Tijs. MC is woest als ze te weten komt dat Amika niet verkocht wordt. Meer nog, haar vader is superblij dat Merel nu op Amika mag gaan rijden. Terwijl het haar paard is!? MC is strijdlustiger dan ooit. Ze zal iedereen bewijzen dat ze de allerbeste is! Oli mist Gringo. Hij probeert hem te bereiken, met hem te praten, maar de vrienden zijn een beetje uit elkaar gegroeid. Hedwig maakt het Oli niet gemakkelijker, ze eist hem meer dan ooit op, en daar heeft Oli stilaan genoeg van.


 • Aflevering 13: Love For U (65)
Uitzenddatum: 30-11-2009
Merel zit stevig in de put. De training verliep helemaal niet vlot. Herbert wil de trainingen opvoeren, en daardoor kan Jan niet langer de trainer van Merel zijn. De vervanger die Herbert in gedachten heeft, maakt Merel en Jan niet gelukkiger. MC huurt de duurste dansinstructeur in om haar stadion-choreografie uit te werken. De man heeft echter al snel door dat MC niet het danswonder is dat ze beweert te zijn. Oli zit in de put, Hedwig controleert hem de hele tijd. En hij mist zijn makker Gringo. Oli wil goeie raad van ML, maar die vindt dat Oli dit zaakje zelf maar moet oplossen. Hij wilde toch zo graag volwassen zijn?


 • Aflevering 14: Een historisch moment (66)
Uitzenddatum: 01-12-2009
Merel voelt zich schuldig omdat ze liegt tegen haar vader. Ze mocht het geld van Herbert niet aannemen, maar heeft dat toch gedaan. Daarenboven wordt Casper nu haar trainer, en daar kijkt Merel super hard tegenop. MC wacht in spanning tot haar single op de radio te horen is. Ze zit aan het toestel gekluisterd, is helemaal klaar voor dit historische moment. Oli weet niet meer van welk hout pijlen maken. Met Hedwig gaat het namelijk stevig de verkeerde kant uit. Ze komt nu zelfs 's morgens doodleuk mee ontbijten, laat hem geen seconde gerust. Gelukkig zijn er nog mensen op de manege die hem goeie raad kunnen geven.


 • Aflevering 15: De robopony (67)
Uitzenddatum: 02-12-2009
Merel krijgt haar eerste les van Casper. Maar die verloopt helemaal niet goed. Casper is meer bezig met zijn date, dan met Merel aan te sturen. Gelukkig is Jan Merel niet vergeten. Hij komt haar verrassen met een briefje en belooft haar te helpen. MC is super kwaad nu ze huisarrest krijgt van haar vader. Ze krijgt minder zakgeld en moet haar gsm afgeven.


 • Aflevering 16: Het geniale wraakplan (68)
Uitzenddatum: 03-12-2009
Merel wordt getraind door Casper, maar dat loop niet altijd van een leien dakje. Casper doet enorm bot en kan geen oplossingen verzinnen voor de problemen die Merel heeft. Ondertussen moet Jan Tijs en Saskia afleiden. Zij zijn naar de manege gekomen om paarden te observeren, en mogen Merel niet zien paardrijden. MC is in de ban van haar videoclip. Als haar 'appartement' netjes ingericht wordt met goud, zilver en diamanten is het de ideale setting! Ze laat ook twee bodyguards aandraven. Nu ze een ster is kunnen die haar veiligheid waarborgen. Oli zegt tegen MC dat hij een bekende clipregisseur kent, eentje die ook de clips van Justin Timberlake maakt. MC en de Z's zijn helemaal in de wolken en hebben niet door dat het om een sluw wraakplan van Oli en Gringo gaat.


 • Aflevering 17: Leven uit de vuilnisbakken (69)
Uitzenddatum: 07-12-2009
Merel doet alsof ze niet weet dat Tijs en Saskia op de manege zijn geweest. Maar Saskia confronteert Merel met wat ze gezien heeft, laat haar de waarheid vertellen. Saskia vindt ook dat Merel eerlijk moet zijn tegen Tijs, maar Merel heeft schrik voor zijn reactie. Herbert en Marie-Louise zijn woest als blijkt dat Marie-Claire in de kantine woont en twee bodyguards heeft ingehuurd om 'ongewenste bezoekers' buiten te houden. Ze kunnen zelfs niet met Marie-Claire praten. Herbert wil de politie bellen en de kantine laten ontruimen! Oli en Gringo hebben nog heel wat te regelen voor de videoclip van Marie-Claire, die ze de volgende dag professioneel in de war willen sturen. Gringo beslist voor een regisseur en cameraman te zorgen, als Oli werk maakt van zijn brief aan Hedwig.


 • Aflevering 18: Davy Oliver & Roger Ringers (70)
Uitzenddatum: 08-12-2009
Merel en Casper krijgen bezoek van Herbert tijdens hun trainingen. Hij wil controleren of Casper wel de beste trainer is voor Merel. Net vandaag maakt Casper een uitzonderlijk goeie beurt. Hij heeft zelfs een trainingsschema bij, al blijkt dat niet van hem te zijn. Hedwig is in alle staten als blijkt dat Oli haar wil dumpen. Ze maakt het daarop prompt zelf uit! Veel tijd om te treuren heeft ze niet want Marie-Claire is in de ban van haar videoclip. Chanel en Hedwig moeten haar helpen met de voorbereidingen. Oli en Gringo zijn vastbesloten Marie-Claire een stevige poets te bakken. Ze hebben zelfs voor 2 acteurs gezorgd die de regisseur en cameraman van de videoclip van Marie-Claire zullen spelen. De jongens zullen de allerbeste clip ooit draaien, of toch zeker... de allergrappigste.


 • Aflevering 19: Meer paardenkont asjeblieft (71)
Uitzenddatum: 09-12-2009
Merel en Jan balen dat Casper het boekje van Jan gestolen heeft en net daarmee mooie sier maakt bij Herbert. Jan wil dat Casper de waarheid vertelt, maar die chanteert Jan op zijn beurt. Als Jan Herbert inlicht zal Casper Tijs inlichten over de leugen van Merel. Marie-Claire rondt samen met de Z's de videoclip af. Ze beslist de regisseur en cameraman uit te nodigen op haar grote Cd-presentatie, als zij tenminste een bekend iemand meenemen. En Marie-Claire schiet de hoofdvogel af, want de regisseur zorgt ervoor dat Justin Timberlake aanwezig zal zijn! Oli en Gringo worden bijna ontdekt door Marie-Louise in de stallen. Gringo kan al het materiaal maar net verstoppen terwijl Oli haar probeert af te leiden met een smoes.


 • Aflevering 20: Ik weet het, ik ben ook geweldig (72)
Uitzenddatum: 10-12-2009
Merel heeft het moeilijk nu Jan haar niet meer wil helpen. Ze wil met hem praten, probeert hem te bellen, maar niets helpt. Jan lijkt wel een vreemde. Herbert troost Merel en hoopt dat Jan het met Merel goed kan maken. Marie-Claire is woedend als ze haar vader en Merel in een warme omhelzing ziet staan. Ze stort zich helemaal op haar optreden en engageert Chanel en Hedwig om al het werk voor haar te doen. Oli en Gringo gaan op zoek naar de juiste plaatsvervanger voor Justin Timberlake. De zanger die met Marie-Claire een duet zal zingen moet aan enkele specifieke voorwaarden voldoen.


 • Aflevering 21: Huilen is voor kleine meisjes (73)
Uitzenddatum: 14-12-2009
Merel zit stevig in de put omdat Jan niet met haar wil spreken. Ze begrijpt niet wat er aan de hand is. Saskia merkt dat Merel gehuild heeft en probeert los te krijgen wat er mis is. Maar Merel wil er niet over praten. Marie-Claire zit haar optreden met Justin Timberlake helemaal zitten. Ze kan zich al helemaal voorstellen hoe haar ontmoeting met Justin zal verlopen en oefent alvast hoe ze hem zal aanspreken. Dat ze daardoor een etentje met haar familie mist, baart haar geen zorgen. Oli is blij dat hij eindelijk antwoord krijgt van Barry Palerma. Zeker als blijkt dat Barry ingaat op zijn voorstel om op te treden op de Paardenhoeve.


 • Aflevering 22: Levensgevaarlijke hoestbuien (74)
Uitzenddatum: 15-12-2009
Merel droomt dat ze de ingangsproef verpest. Saskia weet haar wakker te maken en te kalmeren. Merel vertelt Saskia over haar problemen met Jan. Hij zou haar helpen met de ingangsproef maar laat haar nu zonder reden stikken. Marie-Claire is volop bezig met de organisatie van haar grote optreden en duet met Justin Timberlake. Als Hedwig, samen met Chanel, voorzichtig komt polsen of Marie-Claire toch niet beter zou playbacken krijgt ze een uitbrander. Marie-Claire baalt dat haar vriendinnen haar niet steunen. Oli bespreekt met Gringo en David hoe ze het optreden zullen aanpakken. Terwijl David Marie-Claire afleidt en bezighoudt, zullen Oli en Gringo Barry Palerma binnenloodsen op de manege. Niemand mag hem op voorhand zien, want dan is de pret er af.


 • Aflevering 23: Californische hoestbonbons (75)
Uitzenddatum: 16-12-2009
De trainingen van Merel met Casper verlopen erg moeizaam. Ondanks de aantekeningen van Jan bakt Casper er helemaal niets van. Merel is ook enorm gefrustreerd dat Casper meer oog heeft voor de fans van Justin Timberlake dan voor haar. Marie-Claire wordt nerveuzer naarmate het optreden met Justin Timberlake dichterbij komt. Alles moet perfect verlopen. Maar dan blijkt dat Hedwig en Chanel toch één item vergeten zijn van de lijst van Justin: Californische hoestbonbons. Het optreden komt op de helling te staan.


 • Aflevering 24: Intrede van een superster (76)
Uitzenddatum: 17-12-2009
Merel baalt als Casper haar in de steek laat voor een roodharige vamp. Ze denkt dat ze de proef nu wel helemaal kan vergeten. Maar dan komt Jan op de proppen. Hij legt Merel uit waarom hij niet meer met haar kon spreken, en samen trainen ze voor de proef. David doet er alles aan om Marie-Claire supernerveus te maken. Hij inspecteert het podium en doet alsof het veel te gevaarlijk is er een optreden op te laten doorgaan. Marie-Clarie stelt alles in het werk om het podium alsnog klaar te krijgen. Oli en Gringo proberen in het grootste geheim Barry Palerma op de manege te smokkelen. Niemand mag hem zien voor het grote moment, het optreden van Marie-Claire. Want anders is de verassing om zeep.


 • Aflevering 25: De Barry Palerma-hysterie (77)
Uitzenddatum: 21-12-2009
Merel baalt dat Casper haar in de steek laat. Maar Jan is de reddende engel en met zijn hulp weet Merel zelfs de moeilijkste hindernis moeiteloos te nemen. Herbert komt langs en is superkwaad dat Casper Merel heeft achtergelaten. Hij wil het hier niet bij laten. Marie-Claire is nerveus voor de aanvang van het optreden. Dat Hedwig en Chanel haar nogmaals proberen te overtuigen om niet live te zingen, kan er niet meer bij en ze laat de twee Z's de zaal uitzetten. Justin Timberlake is er bijna en Marie-Claire is van plan een schitterend optreden te geven. Oli en Gringo hebben veel last met de dronken Barry Palerma. Gringo moet om drank gaan en Oli heeft alle moeite van de wereld met het weghouden van kijklustigen. Als Barry voortijdig ontdekt wordt, is de grap finaal om zeep!


 • Aflevering 26: Jullie zijn een fantastisch publiek!? (78)
Uitzenddatum: 22-12-2009
Marie-Claire schrikt wanneer blijkt dat ze naast Barry Palerma op het podium staat, en niet Justin Timberlake. Ze probeert de boel te redden maar wordt uitgejoeld door het publiek. Oli is superblij, want zijn plan is uitstekend gelukt. Maar het lachen vergaat hem snel wanneer uitkomt dat hij de grote schuldige is en Marie-Louise hem het podium op dwingt. Hij moet het boeltje nu maar gaan oplossen. Casper is vastbesloten Jan verantwoording te vragen voor het inpikken van zijn trainingen met Merel. Wanneer het bijna tot een gevecht komt tussen de twee heren probeert Saskia de boel te bedaren en verliest zo haar pruik. Merel herkent tante Saskia onmiddellijk. En Casper wordt heel wat duidelijk. Hij begrijpt dat er een complot was tegen hem en zal wraak nemen!


 • Aflevering 27: Helleuw! - How do you do? (79)
Uitzenddatum: 23-12-2009
Tijs wil niet met Merel praten. Hij is teleurgesteld omdat ze tegen hem gelogen heeft. Saskia probeert op Tijs in te praten en herinnert zich hoe Sofie vroeger altijd zei dat je altijd je dromen moet najagen. Geldt dat dan voor Merel ook niet? Marie-Claire zit in de put na haar mislukte optreden. Herbert komt haar troosten en zorgt ervoor dat ze terug een goed gevoel heeft. Ook Marie-Louise ontvangt Marie-Claire met open armen. Jammer genoeg is Oli niet altijd even fijngevoelig en met een juiste opmerking brengt hij Marie-Claire onmiddellijk terug aan het huilen. Oli heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan zijn zeurende zus. Hij heeft een hitje gescoord met Barry Palerma en er lopen zelfs fans op de manege rond die op zoek zijn naar de nieuwe superster.


 • Aflevering 28: Leugenaars, valsaards & snotapen (80)
Uitzenddatum: 24-12-2009
Merel maakt zich klaar voor de proef en is supernerveus. Gelukkig is Jan er om haar gerust te stellen. Hij is er zeker van dat Merel het kan. Maar Merel heeft een negatief buikgevoel. Amika is veel onrustiger dan normaal. Merel twijfelt of rijden wel een goed idee is. Marie-Claire wil er alles aan doen om de proef van Merel te verpesten en heeft een sabotageplan uitgedokterd. Maar het is druk op het binnenpleintje en Marie-Claire moet geduldig haar moment afwachten om de nodige stappen te ondernemen, zonder gezien te worden. Oli geniet van zijn sterrenstatus, maar wordt stilaan het slachtoffer van zijn vele fans. Ze eisen al zijn aandacht op, willen handtekeningen en laten Oli niet meer los.


 • Aflevering 29: De zadel wissel truuk (81)
Uitzenddatum: 04-01-2010
Merel heeft een pijnlijke arm na de val van Amika. Gelukkig is ze niet te zwaar gewond. Enkel Amika is er erg aan toe. Marie-Claire is blij dat haar plannetje gelukt is. Ze gaat Merel zelfs nog meer bekladden bij de juryleden en Mc Hoy van The Royal Academy. Oli vindt het vreselijk wat er met Merel gebeurd is, maar hij krijgt niet veel tijd om er zich druk in te maken. De fans vragen alle aandacht en zorgen er zelfs voor dat zelfs Gringo niet in de buurt van Oli komt.


 • Aflevering 30: Geef toe, die Gringo is een lekker stuk (82)
Uitzenddatum: 05-01-2010
Merel maakt zich zorgen om Amika, maar krijgt van Tijs geen toestemming om naar de manege te gaan. Marie-Claire wordt betrapt door Gringo in de zadelkamer. Gringo heeft ook bezwarend materiaal van Marie-Claire op tape. Oli krijgt bezoek van Barry Palerma. De twee genieten na van hun geweldige optreden en de hitsingle die ze hebben.


 • Aflevering 31: Ongewenste gasten (83)
Uitzenddatum: 06-01-2010
Merel hoort het vreselijke nieuws dat Jan over Amika heeft. Ze wil onmiddellijk naar de manege, maar dat staat Tijs nooit toe. Sinds het ongeval is Merel een ongewenste gast op de manege! Maar Merel laat zich niet kennen. Marie Claire wordt onder druk gezet door Gringo, de twee hebben een deal gemaakt! Marie Claire probeert Gringo gunstig te stemmen door een blind date te regelen met Chanel.


 • Aflevering 32: Reddende engel in nood. Je hart is zo groot! (84)
Uitzenddatum: 07-01-2010
Merel probeert Jan en Herbert te overtuigen Amika niet te laten wegvoeren, en hem terug beter te maken. Maar beide heren zijn realistisch en zien geen toekomst meer voor Amika. Merel is er het hart van in en neemt afscheid van haar beste vriend. Marie Claire is nog steeds erg bang dat haar grote geheim, de sabotage van Merel, uit zal komen. Daarom probeert ze Gringo te paaien met de blind date met Chanel.


 • Aflevering 33: De perfecte blind date (85)
Uitzenddatum: 11-01-2010
Merel leidt de chauffeur van de trailer van Amika om de tuin en kan hem overtuigen Amika aan een verlaten stal af te zetten. Marie-Claire hoort van Herbert het prettige nieuws dat ze binnenkort op een nieuw paard mag rijden. Gringo denkt dat hij met Chanel in de bioscoop zit en doet er alles aan haar te versieren.


 • Aflevering 34: Die John William is zo mijn type niet!? (86)
Uitzenddatum: 12-01-2010
Merel denkt dat ze niet in staat is Amika in haar eentje beter te maken. Ze roept de hulp in van Jan. Misschien dat hij de wonde kan verzorgen. Marie-Claire probeert Gringo gerust te stellen, en belooft hem dat ze de date met Chanel nog steeds in orde zal brengen. Gringo loopt een serieus blauwtje bij Kelly. Gringo dacht Chanel te kunnen zoenen, maar was verbijsterd Kelly naast zich aan te treffen.


 • Aflevering 35: Die John William is zo mijn type!? (87)
Uitzenddatum: 13-01-2010
Merel maakt zich zorgen om Amika en Jan. Haar vader heeft het idee om een kindercrèche op te starten. Marie-Claire schrikt zich een hoedje wanneer ze ziet dat John William lang niet meer de creep is die hij vroeger altijd is geweest. Wanneer blijkt dat ook Hedwig John William opmerkt, worden de dames elkaars concurrenten. Gringo hoopt nog altijd op een date met Chanel.


 • Aflevering 36: Kriebeltjes in de buik (88)
Uitzenddatum: 14-01-2010
Merel komt van Jan te weten dat ze terug op de manege mag werken. Op die manier kan ze een deel van haar schuld proberen goed te maken. Marie Claire en Hedwig doen allebei alsof John William hen koud laat. Maar ondertussen proberen ze op allerhande manieren zijn aandacht te trekken. Chanel en Barry gaan opnieuw samen paardrijden.


 • Aflevering 37: Lekkere zwarte muizensnoepjes (89)
Uitzenddatum: 18-01-2010
De wonde van Amika is opnieuw ontstoken. Jan heeft dringend medicijnen nodig om hem te verzorgen en Merel heeft geen andere keuze dan te proberen medicijnen te stelen op de manege. Marie-Claire is woest als blijkt dat John William zo positief is over Merel. Marie-Claire vindt dat die paardenmoordenaar bij haar paard moet wegblijven! Chanel en Barry zijn hopeloos de weg kwijt en Chanel maakt zich zorgen dat Kelly erg boos op haar zal zijn.


 • Aflevering 38: En jij bent het lelijke eendje! (90)
Uitzenddatum: 19-01-2010
Marie-Claire betrapt Merel terwijl ze de medicijnen steelt. Gelukkig is Jan er om haar uit de nood te helpen. Samen zorgen ze er voor dat Amika zich weer wat beter voelt. Thuis is Tijs helemaal in de ban van het toneelstuk. Marie-Claire laat nooit iets aan het toeval over, en omdat ze John William erg graag wil versieren, stelt ze een uitvoerige vragenlijst op. Oli laat John William beelden zien van zijn optreden met Barry Palerma.


 • Aflevering 39: Rijke jongens & slordige meisjes (91)
Uitzenddatum: 20-01-2010
Merel wordt door de boer samen met Amika uit de stal gejaagd; Ze moet zo snel mogelijk een nieuwe verblijfplaats vinden. Marie-Claire stuurt Chanel op pad om de vragenlijst door John William te laten invullen. Op die manier kan Marie-Claire alles te weten komen over haar nieuwe, grote liefde, en hem gemakkelijker versieren. Oli is ervan overtuigd dat hij later advocaat zal worden, en veel geld zal verdienen. Maar John William geeft Oli een serieuze opdoffer.


 • Aflevering 40: Total Makeover! (92)
Uitzenddatum: 20-01-2010
Saskia is helemaal niet blij als ze ontdekt dat Merel Amika gestolen heeft. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar een andere standplaats. Merel heeft schrik dat iemand Amika zou herkennen. De dames beslissen Amika een make over te geven. Marie-Claire is ervan overtuigd dat ze John William zal versieren eens ze zichzelf de 'juiste' Gothic look aanmeet. Oli maakt zich zorgen om zijn studies.


 • Aflevering 41: Mysterieuze schoendozen (93)
Uitzenddatum: 25-01-2010
Tijs komt onverwachts thuis. Hij mag absoluut niet weten dat Amika in de tuin staat. Op de manege doorstaat Amika de eerste test. Zal iemand het paard herkennen? Marie-Claire's makeover slaat niet erg aan bij John William. Als ze het nieuws verneemt dat Rudolf deel uitmaakt van de jury van 'The Royal Academy' probeert ze haar vader te overtuigen haar binnen te loodsen op een ingangsproef. Marie-Louise heeft genoeg van het nonchalante gedrag van Oli en houdt hem aan de afspraak die ze gemaakt hebben.


 • Aflevering 42: Chocolade & witte wijn (94)
Uitzenddatum: 26-01-2010
Merel kan niet verhinderen dat John William Amika afspoelt. De jongeman schrikt zich een hoedje, Amika was toch dood? Merel en Jan hebben schrik dat John William de waarheid gaat vertellen aan Herbert. Maar dan blijkt dat John William heel andere plannen heeft. Marie-Claire is in haar nopjes dat zij de ingangsproef voor The Royal Academy mag rijden. Chanel en Gringo proberen het mysterie rond Barry en Kelly te ontrafelen.


 • Aflevering 43: Spannende saunabezoekjes (95)
Uitzenddatum: 27-01-2010
Merel krijgt van John William te horen dat hij haar wil helpen de ingangsproef alsnog te rijden. Marie-Claire doet poeslief tegen Hedwig, het lijkt zelfs even dat de dames de strijdbijl hebben begraven. Maar Marie-Claire heeft een sluw plan. Marie-Louise en Herbert zijn opgetogen door de keuze van Oli om te gaan studeren in Oxford.


 • Aflevering 44: Wap, Wap, Wapedoewap! (96)
Uitzenddatum: 28-01-2010
John William, Jan en Merel beslissen om samen voor de ingangsproef te gaan. Merel krijgt extra krachtmiddel om Amika nog sterker te maken. John William gaat polsen bij zijn vader of hij nog een derde kandidate wil toelaten. Marie-Claire en Hedwig, gedoodverfde concurrentes, werken onmiddellijk terug samen wanneer blijkt dat John William en Merel met elkaar staan te praten. De Z's proberen te onderzoeken wat er juist aan de hand is.


 • Aflevering 45: Barry, Barry, Barry. Dit is niet goed! (97)
Uitzenddatum: 01-02-2010
Merel ziet hoe Marie-Claire Amika ontdekt en gillend weg loopt. Ze moeten Amika weg krijgen voor Marie-Claire terug is met getuigen. Marie-Claire gaat onmiddellijk haar vader zoeken wanneer ze Amika gevonden heeft, en sleurt hem mee naar de stal. Maar eens ze terug aan de stal komen is Amika verdwenen. Gringo vertelt Chanel dat de dame op de foto met Barry inderdaad haar mama, Kelly, was.


 • Aflevering 46: De Amika spokenjacht (98)
Uitzenddatum: 02-02-2010
Merel, Jan en John William zouden die namiddag met Amika willen trainen. Zo kunnen ze zien hoe goed Amika ondertussen hersteld is, en of hij in staat is de ingangsproef te rijden. Marie-Claire doet er alles aan om Amika te vinden. Ze is er zeker van dat Merel de derde kandidate voor de ingangsproef is. Chanel confronteert Barry met de foto, maar net wanneer hij wil vertellen waarom hij al de hele tijd zwijgt, mengt Kelly zich in de conversatie.


 • Aflevering 47: Het meisje van Amika (99)
Uitzenddatum: 03-02-2010
Marie-Claire ontdekt dat Merel Amika gestolen heeft. Terwijl ze Herbert op de hoogte brengt probeert Merel Jan te bereiken. Hij en John William moeten Amika zo snel mogelijk van de manege halen. Als Herbert het paard ontdekt hebben ze alle moeite voor niks gedaan. Marie-Claire probeert Herbert te overtuigen dat Amika nog leeft. Oli krijgt een superaanbieding van de manager van Barry. Oli mag een eigen full CD gaan opnemen.


 • Aflevering 48: Vanille, chocola of mokka? (100)
Uitzenddatum: 04-02-2010
Merel wordt door Herbert ontslagen en van de manege gestuurd. Ze mag Amika nooit meer zien. Marie-Louise en Herbert voeren de druk op Oli nog verder op. Gringo stelt samen met Chanel een vragenlijst op voor Barry.


 • Aflevering 49: Het land van Psychipi... Psyrochititi... (101)
Uitzenddatum: 08-02-2010
Merel helpt Tijs met het schilderen van de decors, al zit ze met haar hoofd meer bij Amika. Marie-Louise haalt Herbert erbij om Oli uit zijn kamer te jagen. Gringo is er zeker van: Barry moet de vader van Chanel zijn, de vergelijkende test was eenduidig.


 • Aflevering 50: Barry wordt papa? (102)
Uitzenddatum: 09-02-2010
De generale repetitie is geen onverdeeld succes geworden, er zijn maar 3 mensen komen kijken. En ook voor de première van het toneelstuk loopt de kaartenverkoop mank. Merel, Saskia en Tijs beslissen om extra reclame te maken. Chanel komt van Barry de waarheid te weten, of hij haar vader is. Gringo heeft schrik dat hij Chanel zal kwijtspelen, als hij haar de waarheid over het filmpje van Marie Claire vertelt.


 • Aflevering 51: Test. Eén twee ... test! Hallow? (103)
Uitzenddatum: 10-02-2010
Merel zit in de put dat niet zij maar Marie-Claire en Hedwig de ingangsproef voor de Royal Academy mogen rijden. Marie-Claire is er van overtuigd dat ze Hedwig zal verslaan en naar Engeland kan. Dat Chanel en Gringo haar confronteren met de videobeelden boeit haar allerminst. Over enkele uren is zij toch de ster. Barry en Oli hebben de tekst afgerond, maar omdat Barry het echt verpest heeft met zijn dochter vindt Oli dat Barry het groots moet aanpakken.


 • Aflevering 52: De ingangsproef (104)
Uitzenddatum: 11-02-2010
Jan probeert Merel te overtuigen alsnog mee te gaan naar de manege. Zij verdient de ingangsproef te rijden! Marie-Claire is er van overtuigd dat zij de ingangsproef zal winnen. John William en Gringo doen er alles aan om Herbert het filmpje te laten zien waarop Marie-Claire Merels zadel saboteert.
Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Afleveringen van Amika - Seizoen 2