Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Afleveringen van Hallo België - Seizoen 1

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Afleveringen van Hallo België - Seizoen 1

LogoHalloBelgie.jpg
Hallo België


De zaak van mijn leven

Roger Van Mechelen, een succesvolle brouwer, heeft zijn huishoudster aan de deur gezet. Hierdoor zit hij dik in de problemen want hij verwacht hoog bezoek. Net op dat moment meldt Marta zich aan. Roger engageert haar zonder veel vragen als huishoudster. Ko en Tets, de Nederlandse buren, hebben heel het gebeuren op de voet gevolgd en besluiten even kennis te maken. Ze voelen zich in de villa van Roger als vissen in het water en verkennen zonder gene alle ruimtes. Ondertussen keert Charlotte, de enige dochter van Roger, terug van haar wereldreis. En ze heeft een verrassing meegebracht…


De Wereld Is Klein

Brouwer Roger wil een contract afsluiten met twee paters zodat hij een licentie krijgt voor het brouwen van abdijbier. En omdat zaken doen nog altijd het beste gaat met een gevulde maag moet Marta een drie sterren-menu bereiden. Charlotte vertelt haar vader dat Julien bij hen komt inwonen. Roger gruwelt bij de gedachte alleen al…


Renee

Roger loopt op wolkjes en dat terwijl hij in het weekend nauwelijks iets verkocht heeft op de voedingsbeurs. Marta begrijpt er niets van, tot ze verneemt dat de bierbrouwer op de beurs de geslaagde zakenvrouw Renee ontmoet heeft. De vonk is meteen overgeslagen. En dat het menens is, blijkt wanneer Renee geen enkele moeite heeft om Roger te overhalen zijn villa te laten verbouwen. De Nederlandse buren, Ko en Tetske, menen het duistere geheim van Roger te hebben achterhaald.


De jobstudent

Julien zoekt een vakantiejob, maar niet zomaar de eerste de beste. Charlotte stelt haar vriendje voor om in de brouwerij van haar vader aan de slag te gaan. Roger ziet dat hoegenaamd niet zitten. De vraag is of hij zijn oogappel kan teleurstellen. Tets wil met een naaktportret van Ko deelnemen aan een tentoonstelling. Hij wil zich niet belachelijk maken en zou liever hebben dat er iemand anders model staat voor zijn echtgenote. Maar wie?


E Viva Espagna

Roger staat er op om elke dag om 18 uur warm te eten. Vandaag is huishoudster Marta de tijd uit het oog verloren. Roger is razend en weigert botweg haar verontschuldigingen. Voor Marta gaat dit te ver en ze neemt revanche door al haar vakantiedagen op te nemen. Met een grote mond verkondigt ze dat ze de volgende veertien dagen in Torremolinos doorbrengt. Ko heeft een gat in de pornomarkt ontdekt: seksfilms voor bejaarden.


De vijfling

Het hondje van Tetske, Ponkie, is zwanger en Charlotte heeft besloten om een van de puppy’s in huis te nemen als cadeautje voor Julien. Dat moet uiteraard een verrassing blijven. Maar het enthousiasme van Charlotte ontgaat de haviksogen van Marta niet. De huishoudster brandt van nieuwsgierigheid en stelt een onderzoek in.


Big Mac

Charlotte verdenkt er haar vriend van een scheve schaats te rijden omdat hij de hele middag samen met de bloedmooie Aagje heeft gestudeerd. Julien pikt de beschuldigingen aan zijn adres niet en pakt zijn koffers. Maar daar krijgt hij al snel spijt van. Hij hoopt dat ladiesman Ko hem amoureus advies zal kunnen geven om Charlotte terug te winnen. Roger is in de wolken wanneer Robert Macintosh, een van de grootste bierkenners in Europa, hem wil interviewen over zijn Rovan Pils.


Spacecake

Marta voelt zich niet lekker en ze vraagt een pijnstiller aan Ko en Tets. De Nederlanders helpen haar met een jointje. Zeer relaxerend. Maar dan slaat het noodlot toe. Roger komt veel vroeger thuis dan voorzien én in het gezelschap van de politiecommissaris. Die merkt het vreemde geurtje in huis meteen op en is vastbesloten de junkie aan te pakken. Ondertussen zoeken Ko en Tetske een andere manier om Marta te helpen. De oplossing is er snel.


Happy birthday

Roger haalt opgelucht adem wanneer hij verneemt dat Jenny, het paard van mevrouw Hortense dat op de weide naast de brouwerij graast, gestorven is. Eindelijk kan hij werk maken van een carwash voor zijn vrachtwagens. Hij doet een bod op de weide, maar er is concurrentie. In een poging om de weduwe op zijn hand te krijgen, doet hij zich voor als de gevoelige paarden- en natuurliefhebber. Ondertussen plannen Marta, Charlotte, Ko en Tets een verrassingsfeest voor Rogers verjaardag. Ze geraken er echter niet uit wat ze hem zullen geven. En dan komt Marta met dé oplossing…


De moord

Tets is woedend omdat Ko hun tiende huwelijksverjaardag vergeten is. Voor haar is dit de spreekwoordelijke druppel en ze pakt haar koffers. Ko is gegeneerd omdat zijn vrouw hem in de steek heeft gelaten en hij vraagt aan Roger om aan niemand iets te vertellen. Maar dat wordt niet gemakkelijk. Marta’s zesde zintuig vertelt haar dat er iets niet helemaal pluis is…


Graaf Dracula

Marta heeft de handen meer dan vol met de regie van het stuk “Graaf Dracula” voor de plaatselijke toneelkring. Daar komt nog bij dat de hoofdrolspeler heeft afgehaakt. De huishoudster-regisseur is dus op zoek naar een vampier. Ze is er van overtuigd dat buurman Ko geknipt is voor de rol, maar hoe moet ze hem overtuigen? Gelukkig wordt ze geholpen door de mooie blonde rekwisiteuse van de toneelkring.


De Zazoeza’s

Julien heeft twee Afrikaanse dansers uitgenodigd om een weekje te komen logeren. Roger ziet de aanwezigheid van twee “vreemde” zwartjes in zijn huis totaal niet zitten. Ook Ko wil de Afrikanen liever niet in zijn “veilige” buurt. Marta is het geruzie meer dan beu. Ze belt de organisator van het wereldkunstenfestival op met de mededeling dat de zwarte dansers niet welkom zijn. Door deze kordate zet beginnen de problemen pas echt!


The jokers

Roger heeft schitterend nieuws gekregen. Hij is verkozen tot ondernemer van het jaar en de Antwerpse televisie wil een portret van zijn leven schetsen. Marta is op haar hoede wanneer de journaliste, Joke Wevers, zich aanmeldt. Het Limburgse accent van de reporter lijkt haar zeer verdacht, vooral omdat ze Julien heeft horen zeggen dat hij een frats met Roger wil uithalen. Marta alarmeert haar werkgever en die schiet meteen in actie.

Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Afleveringen van Hallo België - Seizoen 1