Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Cast van Prinsessia

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Cast van Prinsessia

LogoPrinsessia2.jpg
Prinsessia
Merchandise

CastKarakteromschrijvingen van hoofdpersonages


Prinses Roos
Prinses Roos is een slimme, lieve prinses die bij ruzies dikwijls als verzoenster optreedt. Als er problemen zijn of er moet iets op touw gezet worden, werpt zij zich dikwijls op tot de natuurlijke leider en komt ze met plannetjes af. Haar zwakte is dat ze heel ijdel is en altijd zo mooi mogelijk voor de dag wil komen. Ze brengt dan ook wel wat tijd voor de spiegel door, waar de anderen, met Violet op kop, haar wel eens om durven plagen.


Prinses Violet
Prinses Violet is een stoere, avontuurlijke, sportieve prinses. Violet is nogal roekeloos en raakt soms in de problemen doordat ze eerst handelt en dan pas nadenkt. Ze zegt haar mening en durft de andere prinsessen onderuit halen. Hoewel ze heel knap is, is ze niet op en top vrouwelijk. Uiterlijk is voor haar niet van belang. Als er een vuil klusje moet opgeknapt worden, is zij de eerste om het te gaan doen. Ze kan ook wel wat knutselen, al durft dat soms wel eens fout lopen. In haar prinsessenjurk rondlopen doet ze ook niet graag, zeker niet als ze moet gaan sporten. Zoals heel wat competitief ingestelde mensen, kan ook Violet heel slecht tegen haar verlies.


Prinses Linde
Prinses Linde is een heel ordelijke, perfectionistisch ingestelde prinses. Ze staat op orde en netheid en haat vieze dingen. Linde is een beetje een stresskip. Ze ziet de dingen makkelijk zwart in en is nogal onzeker. Zo denkt ze bijvoorbeeld al snel dat ze één of ander kwaaltje heeft. Haar zin voor netheid leidt dikwijls tot conflict met de slordige Iris. Linde is ook dol op eten. Zij eet bijna de hele dag door.


Prinses Iris
Prinses Iris is een buitenbeentje. Ze zit altijd te neuzen in boeken en haalt daar haar wijsheden uit die ze zelf wil uitproberen. De dingen die ze wil uittesten, hebben altijd rechtstreeks of onrechtstreeks iets te maken met de leefwereld van de prinsessen en ook heel dikwijls met sprookjes. Iris schrijft de dingen die ze test ook op in haar dagboek. Doordat Iris altijd bezig is met nogal vreemde dingen en met haar hoofd in de wolken loopt, is ze niet bezig met orde en netheid. Dat vindt de nette Linde uiteraard niet zo fijn.


Prinses Madeliefje
Prinses Madeliefje is de naïeve prinses. Ze begrijpt altijd alles verkeerd en is ook heel goedgelovig. Ze denkt ten onrechte dat ze heel creatief is en is dan ook altijd bezig met creatieve dingen waar ze niets van terecht brengt. Maar toch vindt ze zelf dat het zingen, dansen, gedichten schrijven, schilderen, enzovoort haar wel goed lukt.


Juf Flora
Juf Flora is de directrice van de school. Ze geeft ook les. Ze krijgt regelmatig opdrachten en vragen van “Het Hoge Hof van Prinsessenscholen” en wil die opdrachten ook altijd tot een goed einde brengen. Juf Flora is bang dat haar oversten aan haar twijfelen en wil daarom dat haar personeel, lakei Kamiel en kok Basiel, maar ook de prinsessen er alles aan doen om haar te helpen die opdrachten te volbrengen. Ze is snel zenuwachtig als het fout dreigt te lopen, want ze wil niet afgaan voor haar oversten. Flora treedt altijd heel rechtvaardig op en als iemand iets mispeutert laat ze de schuldige (dikwijls Kamiel) boeten voor zijn daden.


Lakei Kamiel
Lakei Kamiel is het manusje-van-alles in de prinsessenschool. Hij is de klusjesman, kleermaker, schoonmaker, tuinman en nog veel meer. Hij is altijd te vinden voor een grapje, zeker als hij het zelf mag uithalen. Kamiel geeft niet graag toe als iets mislukt en probeert dat dan koortsachtig te verbergen voor de anderen, en zeker voor Flora. Kamiel praat Flora altijd naar de mond, maar achter haar rug bedisselt hij zijn eigen plannetjes. Soms is hij heel opportunistisch. Omdat hij liever lui dan moe is, probeert hij zijn werk vaak door te schuiven naar iemand anders. Kamiel schept graag op en als de meisjes iets willen van Kamiel, dan spelen ze daar graag op in. Zo krijgen ze veel van hem gedaan.


Kok Basiel
Basiel is de kok van de prinsessenschool. Hij is een warmhartige, lamme goedzak en hij is zeker niet van de slimste. Hij maakt de heerlijkste gerechten klaar en proeft daar ook graag van. Koken is voor hem een passie, die hij dikwijls al zingend beoefent. Basiel werkt traag omdat alles tiptop moet zijn, maar in tegenstelling tot Kamiel is hij niet lui. Zijn hobby is ook zijn beroep: koken. Kamiel plaatst zich altijd boven Basiel en geeft hem graag bevelen. De domme Basiel volgt die orders ook op en laat zich dikwijls in de luren leggen door Kamiel. Samen met de prinsessen durft hij wel eens wraak nemen op Kamiel. Zijn eten kruidt hij steevast met “een prinsesselijk snuifje zout en een prinsesselijk vleugje peper.”

Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Cast van Prinsessia