Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Hallo België

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Hallo België

LogoHalloBelgie.jpg
Hallo België
  • Uitzendingen:
    • België, Vlaanderen: 7 januari 2003 - 8 april 2005 (VTM)
    • Nederland: 30 januari 2005 - 18 augustus 2006 (Tros) (t.e.m. reeks 2)
  • Taal: Nederlands
  • Duur aflevering: circa 25 minuten


Inleiding


Hallo België is een comedyserie waarin het leven van brouwer Roger van Mechelen een rode draad vormt in elke aflevering. Hij heeft met hard werken een bierimperium opgebouwd en is er ontzettend trots op afnemers over het hele land te hebben. Eén uitzondering hierop is de provincie Limburg. Om een onduidelijke reden moeten de Limburgers zijn bier niet, en dat steekt bij de Antwerpenaar.

Roger, een norse, veeleisende, conventionele en gierige man, maakt het leven van zijn dochter Charlotte en Limburgse schoonzoon in spe Julien er niet makkelijker op als hij de jongen verantwoordelijk houdt voor de weigering van de Limburgers om zijn bier te drinken.

De Hollandse buren Ko en Tetske willen als echte Nederlanders een optimale band met hun buurman Roger. Ze komen te pas, en eigenlijk altijd te onpas, bij hem binnenvallen. En steeds met dezelfde overenthousiaste begroeting: "Hallo België".


Nieuwe buren seizoen 3
Ko en Tetske Blinker hebben tijdens hun vakantie in Zuid-Afrika besloten om daar te blijven. Ze verkopen hun villa in Brasschaat aan hun vrienden Bert en Bea Bluts. Bea was een collega van Tetske in de nachtclub Piroshka. Haar specialiteit was 'de paal'. Ondertussen is ze zakenvrouw geworden en heeft ze haar eigen club: de Moonlight. Bea is gewiekst en zakelijk, ook wel dominant. Het verbaast dan ook niet dat zij de broek draagt in haar huwelijk met Bert. Bert is niet de slimste maar wel een echte sjacheraar. Hij handelde vroeger in tweedehands-autobanden en heeft zo zijn fortuin opgebouwd. Bert heeft een grote mond, maar heeft eigenlijk weinig te zeggen in z'n relatie. Eten is zijn grote passie.


Wist je dat


  • Hallo België de eerste Studio 100 productie voor volwassenen was.
  • Het eerste seizoen van deze reeks razend populair was met een gemiddeld kijkcijfer rond de 900.000 kijkers.
Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Hallo België