Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Musical Blanche Neige (2003)

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Musical Blanche Neige (2003)

LogoBlancheNeige.jpg
Musical Blanche Neige
Zie ook
  • Première: 24 oktober 2003 (Luik)
  • Laatste voorstelling: 28 februari 2004 (Parijs)


Het verhaal


Heel heel lang geleden leefde er een heel ver land een koning (le Roi) en een koningin (la Reine). Op een mooie winterdag ging hun grootste wens in vervulling. Ze kregen een wolk van een dochter. Het was een wondermooie baby, met lippen rood als rozen, haren zwart als ebbenhout en een huidje wit als een sneeuwtapijt dat het hele koninkrijk bedekte. Daarom noemden ze haar Sneeuwwitje(Blanche Neige).

Maar toen werd de koningin ziek en ze stierf. De koning trouwde met een andere vrouw, maar niet veel later werd ook de koning ziek en ook hij stierf. Sneeuwwitje bleef alleen achter met haar stiefmoeder, een slechte vrouw die haar land en haar onderdanen verwaarloosde en die maar een doel had: eeuwig mooi zijn. Elke dag ging ze wel tien keer voor haar toverspiegel staan en sprak de magische woorden:

"Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?"
"Zo mooi als u is er niemand
U bent de mooiste van het land"...

Als een vurige liefde ontvlamd tussen een jonge Prins en Sneeuwwitje doet de Boze Koningin er alles aan om te verhinderen dat de twee geliefde mekaar vinden.blancheneige_Neige.jpg blancheneige_Reine.jpg
Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Musical Blanche Neige (2003)