Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » ROX - ROX (personage)

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

ROX - ROX (personage)

LogoRox2.jpg
ROX
Merchandise
intro_rox.jpg


Wat is ROX?


ROX is een biologische superauto. De eerste en enige in zijn soort. De auto rijdt op ‘lucht’ (oxygen) die hij uit de omgevingsatmosfeer haalt. Vandaar ook zijn naam: Ridin on OXygen. Daardoor kan hij oneindig lang rijden en vormt hij geen belasting voor het milieu. Maar hij kan ook ‘zonder lucht geraken’ of bevangen worden door slechte lucht.

ROX is niet alleen een superauto, hij is ook de biologische mainframecomputer van onze helden. ROX leeft en kan dingen leren. Hij heeft emoties en een mening. Hij spreekt en luistert. Qua karakter houdt hij het midden tussen een ouderwetse butler, een hoogbegaafd professor en de ideale speelmakker, altijd te vinden voor een grapje. Wanneer hij spreekt, zien we op een monitor zijn stem. Hij geeft ook uiting aan zijn emoties door middel van zijn ogen/koplampen. Om altijd met elkaar te kunnen communiceren, maken de leden van het team gebruik van hun ‘ROX-tool’. Die bevat ook allerlei praktische gadgets die van pas kunnen komen in de meest hachelijke situaties.

ROX is de optelsom van de eigenschappen van de andere teamleden, hij is krachtig, intelligent en handig. Maar hij heeft de andere leden van het team wel nodig om dit telkens tot uiting te laten komen. Hij kan pas zelf redeneren en voelen als hij daarvoor al een aanzet van iemand van het team heeft gekregen, en meestal redeneert en voelt hij dan meteen extreem. ROX is 100% plichtsbewust. Hij is de echte held van het verhaal. De oplossing zal er altijd komen door zijn toedoen. Maar zonder zijn team is hij niets.


Typische uitspraken

  • Nog niet beschikbaar


Foto's

monalisa2.jpg bombeton6.jpg monalisa5.jpg
Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » ROX - ROX (personage)