Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Topstars

Hallokidoki beste bezoeker!
Groot nieuws! Binnenkort zal onze website in een nieuw jasje worden gestoken. De encyclopedie zal plaatsmaken voor een ander systeem met nóg meer informatie, afbeeldingen en filmpjes! Daarom zullen wij de huidige encyclopedie niet meer aanpassen.

We hopen je snel te begroeten op onze vernieuwde website!

Topstars

LogoTopStars.jpg
Topstars
Merchandise
  • Uitzendingen:
    • Nederland: 26 oktober 2004 - 29 december 2006 (TROS, Nederland 3)
  • Taal: Nederlands
  • Doelgroep: 6-12 jaar


Inleiding


In de serie Topstars kun je de belevenissen volgen van een vriendengroep op weg naar de top. De jongerensoap speelt zich grotendeels af in een dansstudio. De jongens zijn bezig met een rockband en dromen van een nummer 1 hit, de meiden volgen dansles. In de kantine van de dansschool komen de jongens en meiden bij elkaar.


Hoe het begon
De TROS en Z@ppelin wilden graag een tienersoap. Studio 100 had het concept 'Spring', een succesvolle jeugdserie die toen al twee reeksen had opgenomen en stelde voor om hier een Nederlandse variant op te maken. De TROS vond wel dat de Nederlandse versie een eigen naam, karakter en identiteit moest krijgen. Topstars werd geboren. Topstars speelt zich grotendeels af in een dansstudio. De jongens zijn bezig met hun rockband en de meiden zijn bezig met hun danscarrière. De serie richt zich op jongeren tussen de acht en veertien jaar. De eerste aflevering werd op 26 oktober 2004 uitgezonden.


Topstars versus Spring
Hoewel de verhaallijnen van de eerste reeks ongeveer gelijk zijn aan Spring, is het echter geen volledige kopie van de Vlaamse versie. De reeks is "vertaald" van het Vlaams naar het Nederlands. Scripts zijn aangepast, diverse scènes zijn toegevoegd en de namen van bijna alle personages zijn veranderd in populaire Nederlandse namen. Zo is bijvoorbeeld 'Katrijn' veranderd in 'Marieke', 'Xavier' in 'Ruben' en 'Evert' werd vervangen door 'Bas'. Ook is Topstars wat losser en minder braaf dan Spring. Een voorbeeld is de komische naaktscène in de danszaal, iets wat in Spring niet zo snel zal voorkomen.


Het einde van Topstars
Tot grote spijt van vele trouwe Topstars kijkers, besloot de TROS geen nieuwe reeksen meer aan te kopen. Omdat de laatste reeks een open einde had, waren veel fans nieuwsgierig hoe het zou zijn afgelopen. Daarom liet de TROS in een bericht weten wat er met de jongens van de band en de meiden van de dansschool gebeurde.

Je bent hier: Studio100fan.eu » Encyclopedie » Topstars