Samson & Gert Zomerpret – Een nostalgische ochtend

Na meer dan 2 jaar zonder nieuwe afleveringen van Samson & Gert werd het wachten beloond. Sinds 1 april kunnen de fans opnieuw genieten van de avonturen van Samson & Gert en hun beste vrienden. Dit maal brengen onze vrienden hun vakantie door op Camping Zomerparadijs, waar ze een familielid van een oude bekende ontmoeten.

Zaterdag 1 april werd ik wakker met een speciaal gevoel, een gevoel die ik al een aantal jaren niet meer gevoeld heb. Slaapdronken probeer ik te ontdekken wat het speciale gevoel veroorzaakt, maar na een slok koffie ontdek ik plots wat het gevoel is … nostalgie. Opeens besef ik dat ik net op tijd wakker ben voor een nieuwe aflevering van Samson & Gert. Met een lekkere boterham en een tasje koffie zet ik me vol verwachting neer voor de buis, en tel de minuten af voor mijn favoriete kinderprogramma begint. Niet veel later start de intro, en ik weet meteen: dit wordt geweldig.

Al in de eerste scènes wordt duidelijk dat er in al die jaren nog niets veranderd is. Van Leemhuyzen is nog altijd dezelfde ‘spring in het veld’, de burgemeester staat nog altijd op zijn burgemeestersprivileges en Gert probeert alles in goede banen te lijden en hoewel de acteurs al een dagje ouder zijn, spelen ze nog altijd met dezelfde flair als tijdens de beginperiode. Samson wordt opnieuw voortreffelijk begeleid door Dirk Bosschaert, die elk jaar beter en beter wordt in zijn rol. Bijna onherkenbaar is Koen Crucke als Alberto. Omdat Koen enorm vermagerd is, kreeg ook zijn personage een afslankingskuur, al is dat in de reeks op een hilarische manier gebeurd.

Dit seizoen is er ook een vaste bijrol weggelegd voor de Nederlandse cabaretier Marc-Marie Huijbregts, die de rol van Jaap Mengelmoes speelt. Jaap is de wat droge broer van de voormalige buurman van Samson & Gert, en wordt voortreffelijk neergezet door Huijbregts.

Naast de voortreffelijke cast kunnen we ook genieten van het prachtige decor, met als uitschieter de bungalow van Samson & Gert, die ons erg doet denken aan de woonkamer van de twee met maar één groot verschil: de bel doet het wel, of toch voor eventjes.

We kunnen concluderen dat na meer dan 25 jaar Samson & Gert nog niet zijn gaan vervelen, en dat waarschijnlijk ook nooit gaan doen.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën