Studio 100 doet vrijwillig bod op resterende aandelen m4e

Enkele maanden terug werd bekend dat Studio 100 een meerderheidsparticipatie van 68% had genomen in het Duitse entertainmentbedrijf ‘m4e’. Nu de deal rond is en goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten, heeft Studio 100 een offensief gelanceerd om ook de overige aandelen van ‘m4e’ in handen te krijgen. 

In februari maakte Studio 100 en m4e in een gezamenlijk persbericht bekend dat Studio 100 de 68% aandelen van m4e die in handen waren van de oprichters van dat bedrijf, hadden gekocht. De overige aandelen waren niet meer in handen van m4e, maar staan op de beurs.

Nu de aankoop is afgerond en de transactie goedgekeurd is door de Duitse mededingingsautoriteiten, is Studio 100 een offensief gestart om de overige (32%) aandelen van de beurs te halen, door een vrijwillig bod uit te brengen. De aandeelhouders van m4e kunnen dus op vrijwillige basis hun aandelen aan Studio 100 verkopen aan €2.70 per aandeel. Het bod van Studio 100 ligt iets boven de momentele beurswaarde van een aandeel van m4e, dat op de beurs momenteel €2.64 waard is.

Vanaf het moment dat Studio 100 95% van de aandelen in handen heeft, zal m4e van de beurs gehaald mogen worden en kunnen de overige aandeelhouders verplicht worden hun aandelen te verkopen.

Het vrijwillige bod van Studio 100 loopt tot 6 juli 2017.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën