Audities Junior Musical starten in september!

Op maandag 1 september gaat Junior Musical van start, het televisieluik van het gezamenlijke project van Ketnet en Studio 100 dat volgend jaar uitmondt in de musical Junior Musical – Kadanza.

In eerste instantie gaat het om dagelijkse uitzendingen over de audities, die van eind augustus tot begin oktober plaatsvinden in alle Vlaamse provincies. De audities worden op Ketnet gepresenteerd door Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Zij zijn ook de gezichten van de volgende fases in de aanloop naar de uiteindelijke opvoering van de musical, zoals het bootcamp, de shows waarin bepaald wordt welke kinderen de hoofdrollen zullen spelen, de repetities, enzovoort.

Met ‘Junior Musical – Kadanza’ slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een ambitieuze samenwerking. Het wordt een musical over een danskamp voor jongeren en is opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Eurosong. De jonge Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op een jongen. Maar wanneer de kampleidster de jongens en meisjes ’s nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Betekent dit voor Lisa en al de andere kampleden het einde van e en superleuke dansvakantie?

De regisseur van Junior Musical – Kadanza is niemand minder dan Frank Van Laecke , recent nog geprezen voor zijn regie van de spectaculaire Studio 100 musical 14-18.

De audities

Tijdens de audities, van eind augustus tot begin oktober, gaan Ketnet en Studio 100 op zoek naar de 28 kinderen tussen 10 en 15 jaar die de cast van de musical zullen vormen. De inschrijvingen zijn begin juni van start gegaan, en inschrijven kan nog altijd op www.juniormusical.be.

De audities vinden plaats in de vijf Vlaamse provincies. Elke week komt een andere provincie aan de beurt, telkens op zaterdag. Het verslag van de audities is te volgen op Ketnet in de loop van de daaropvolgende week, van maandag tot donderdag om 18.10 uur en op zaterdag een compilatie-aflevering om 9.35 uur.

Voor de presentatie zorgen Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Ze geven toelichting, praten met de kandidaten en zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.

De audities bestaan uit een zang-, een dans- en een acteerauditie. Hoe de zangauditie verloopt, zien we telkens op maandag, dans is voor dinsdag en acteren is voor woensdag. Op donderdag zal blijken welke kinderen per provincie doorgaan naar de nationale finale op zaterdag 4 oktober. Dat wordt beslist door een professionele jury van twee Bekende Vlamingen, aangevuld met de zang- , dans- of spelcoach van de musical Junior Musical – Kadanza. De BV’s zijn Koen Crucke en Lauren De Ruyck.

Dit zijn de data van de audities:

 • Zaterdag 30 augustus: Provincie West-Vlaanderen – uitzending vanaf maandag 1.9
 • Zaterdag 6 september: Provincie Antwerpen – uitzending vanaf maandag 8.9
 • Zaterdag 13 september: Provincie Vlaams-Brabant – uitzending vanaf maandag 15.9
 • Zaterdag 20 september: Provincie Limburg – uitzending vanaf maandag 22.9
 • Zaterdag 27 september: Provincie Oost-Vlaanderen – uitzending vanaf maandag 29.9
 • Zaterdag 4 oktober: Nationale finale – uitzending vanaf maandag 6.10

De precieze locaties worden later meegedeeld. Aan het einde van die nationale auditie kennen we de 28 jongeren die een rol krijgen in Junior Musical – Kadanza.

Junior Musical in Ketnet King Size

In de loop van oktober en november besteedt Ketnet King Size uitgebreid aandacht aan Junior Musical. In reportages en gesprekken kunnen de Ketnetters kennismaken met de geselecteerde kandidaten uit de audities, de volwassen acteurs, regisseur Frank Van Laecke, enz. Via www.juniormusical.be krijgen ze ook inspraak in de musical: zo mogen zij bijvoorbeeld de naam kiezen van bepaalde personages of mogen ze mee beslissen welke songs wel of niet in de musical komen.

Bootcamp

In de herfstvakantie gaan de 28 geselecteerde kandidaten uit de audities samen op bootcamp. Het wordt een intensieve week vol workshops rond zang, dans, acteren, teambuilding, enz. Tijdens het bootcamp wordt ook bepaald welke kinderen in aanmerking komen voor de hoofdrollen in de musical. De twee hoofdrollen zijn die van Jasper en Lisa, de jongen en het meisje die tijdens het danskamp verliefd worden op elkaar. Aan het einde van het bootcamp blijven acht kandidaten over (vier jongens en vier meisjes) die kans maken op deze hoofdrollen. Zij gaan door naar de showweek, waarin de definitieve keuze wordt gemaakt.

Maar ook alle andere kinderen krijgen een rol in Junior Musical – Kadanza en zullen tijdens het bootcamp al heel wat kunnen opsteken voor hun deelname aan de musical.

In november en december krijgen de Ketnetters een uitgebreid verslag van het bootcamp in een dagelijkse docuserie.

Junior Musical Showweek

Tijdens de showweek in december wordt bepaald wie van de acht geselecteerde kandidaten (vier jongens en vier meisjes) uiteindelijk de hoofdrollen van Jasper en Lisa zullen spelen in Junior Musical – Kadanza. De kandidaten kunnen nu echt tonen wat ze in hun mars hebben en wat ze in de voorbereidende fase geleerd hebben. Ze nemen het tegen elkaar op in vijf shows: vier voorronden en de finale. Een professionele jury beslist wie de hoofdrollen krijgt.

De voorrondes worden uitgezonden vanaf maandag 15 december; de grote finale op zaterdag 20 december.

Roadshow en repetities

Nu de hoofdrollen bekend zijn, gaat het team met de cast op roadshow. In de loop van januari trekken ze door Vlaanderen en organiseren ze meets & greets om een tipje van de sluier op te lichten over hoe de musical er uiteindelijk zal uitzien.

Van eind januari tot midden februari volgt Ketnet de belevenissen van de jonge cast tijdens de repetities en voorbereidingen in de laatste rechte lijn naar de première.

Junior Musical – Kadanza

Op 14 februari 2015 is het dan eindelijk zover: Junior Musical – Kadanza gaat in première in Plopsa Theater De Panne, gevolgd door voorstellingen in Hasselt, Gent en Antwerpen.

De tv-programma’s van Junior Musical worden voor Ketnet gemaakt door VRT Televisie. De productie van de musical zelf is in handen van Studio 100.

juniorDelen

Reacties via Facebook

4 reacties op “Audities Junior Musical starten in september!
 1. Maxim schreef:

  Heb me ingeschreven voor de audities op 30 augustus 2014 in Ieper

 2. Fee schreef:

  Ik Will al lang mee doen en ik vind het in schrijling niet

 3. Dorien De Ridder schreef:

  Ik heb me al direct ingeschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën