Studio 100 bekijkt alternatieve locaties voor Spektakel-Musical 40-45

Deze ochtend verscheen het nieuws dat Studio 100 géén vergunning kreeg om haar Spektakel-Musical 40-45 op te voeren op de site van Katoen Natie in Beveren. Studio 100 heeft zonet in een persbericht meer uitleg verschaft en meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van het project. 

Deze ochtend bracht Het Laatste Nieuws het bericht dat Studio 100 geen vergunning kreeg om de Spektakel-Musical 40-45 op te voeren op de site van Katoen Natie te Beveren. Studio 100 heeft zonet in een persbericht meer uitleg gegeven over de beslissing van de gemeente Beveren en over de toekomst van de Spektakel-Musical 40-45.

Dit is het integrale persbericht van Studio 100:

Gezien de uitzonderlijke schaal van zijn spektakel-musical 40-45 is Studio 100 op zoek gegaan naar een buitengewone locatie. Zo kwam de samenwerking met Katoen Natie tot stand die resulteerde in een uitdagend project op site Singelberg in Beveren.

Maandag 4 september werd Studio 100 gecontacteerd door het gemeentebestuur van Beveren met de mededeling dat zij geen vergunning kunnen verlenen om de spektakel-musical 40-45 te brengen op deze site van de Katoen Natie.

Zoals eerder al aangegeven wist Studio 100 dat het verlenen van de nodige vergunning voor een dergelijk uitzonderlijk project niet evident zou zijn. Studio 100 heeft in deze alle vereiste aanvragen en procedures secuur uitgevoerd. Samen met Katoen Natie heeft Studio 100 altijd nauw overleg gehad met de gemeente Beveren en alle betrokken instanties. Deze beslissing is voor Studio 100 dus geen donderslag bij heldere hemel. Het spreekt voor zich dat Studio 100 zich neerlegt bij de genomen beslissing van het gemeentebestuur. Studio 100 heeft altijd aangegeven binnen de lijnen van de wet en de vergunningen te zullen handelen en zal dus geen beroep aantekenen.

Parallel aan het traject Singelberg heeft Studio 100 altijd oren en ogen open gehouden voor alternatieve scenario’s. Er zijn momenteel meerdere zeer concrete pistes die in aanmerking komen. Vanzelfsprekend zal de uiteindelijke locatie van de spektakel-musical centraal gelegen en vlot bereikbaar zijn.

Studio 100 hoopt op korte termijn de nieuwe locatie definitief te kunnen aankondigen. De wereldpremière blijft voorzien op 7 oktober 2018. De locatiewissel wijzigt niets aan het concept, de opstelling en het zaalplan. Mensen die al tickets boekten, kunnen dus gerust zijn. Zij zullen als eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe locatie.

Anja van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “We betreuren dat de samenwerking met de betrokken partijen niet verder kan gezet worden maar respecteren de beslissing. We zijn er zeker van dat de nieuwe locatie voor de Spektakel-Musical 40-45 even verrassend zal zijn en hopen hierover op korte termijn uitsluitsel te kunnen geven. We werken reeks meer dan 2 jaar aan dit mooie project en de productie krijgt elke dag meer vorm. Ik kan zeggen dat verder alle voorbereidingen op schema zitten en we op 7 oktober 2018 een overweldigende wereldpremière zullen neerzetten.”Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën