Tegenvaller voor Spektakel-Musical 40-45

Geen goed nieuws voor Studio 100 en menig musicalfans. Studio 100 en Katoen Natie hebben van de gemeente Beveren niet de juiste vergunningen verkregen om de Spektakel-Musical 40-45 op te voeren op de site van Katoen Natie. Hierdoor is het nog maar de vraag of de musical er daadwerkelijk zal komen in 2018.

Op 14 februari van dit jaar maakte Studio 100 en Katoen Natie op een persconferentie bekend dat de twee Vlaamse bedrijven de handen in elkaar zouden slaan voor de realisatie van de Spektakel-Musical 40-45. Het plan bestond erin dat Katoen Natie op haar terreinen in de gemeente Beveren een loods zou bouwen, die daarna door middel van een tijdelijke bestemmingswijziging zou gebruikt kunnen worden als evenementenhal.

Katoen Natie kreeg een bouwvergunning voor de loods van de gemeente Beveren, en ondertussen zijn de werkzaamheden op de site van Katoen Natie in volle gang. Echter, enkele weken na de grootse persconferentie zweefden al enkele donderwolken boven het project, toen het Vlaamse departement voor Leefmilieu een negatief advies uitgaf voor de tijdelijke bestemmingswijziging van loods naar evenementenhal. Deze maand besliste de gemeente Beveren dit advies te volgen, waardoor Studio 100 en Katoen Natie geen vergunning hebben om de loods te gebruiken voor de Spektakel-Musical 40-45.

Boudewijn Vlegels, de Beverse Schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw verklaarde in het Nieuwsblad het volgende: “De dienst Veiligheidsrapportering van de Vlaamse overheid vindt het onverantwoord om een grote opkomst toe te laten in de omgeving van de haven waar 21 bedrijven met gevaarlijke chemische stoffen in de buurt”.

Studio 100 kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing, maar dit zou kunnen uitdraaien op een procedureslag, die lang kan aanslepen. Een andere mogelijkheid voor de megaproductie is om opzoek te gaan naar een nieuwe locatie.

 Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën