Live-action serie Wickie De Viking in de maak

Goed nieuws voor de fans van Wickie De Viking. Studio 100 Media en m4e gaan samen met Rat Pack Filmproduktion een live-action serie rond de slimme viking ontwikkelen en produceren. 

Wickie De Viking, het populaire figuurtje dat in 1964 werd bedacht door de Zweedse auteur Runer Jonsson, gaat na zijn animatie-avonturen nu ook de held zijn in zijn eigen live-action serie. Studio 100 Media en m4e, het bedrijf dat vorig jaar door Studio 100 werd overgenomen, gaan samen met Rat Pack Filmproduktion een live-action serie rond de slimme viking ontwikkelen en produceren.

Rat Pack Filmproduktion is het Duitse productiebedrijf van de Duitser Christian Becker en maakte enkele jaren terug onder licentie 2 live-action bioscoopfilms rond Wickie De Viking.

Castfoto Wickie De Viking film (2009)

“Samen met Studio 100, waarmee we al een lange tijd een goede relatie hebben, aangevuld met Ulli Stoef van Studio 100 Media/m4e en zijn creatieve team, zijn we verheugd om een live-action serie rond de avonturen van de dappere en slimme viking Wickie te mogen ontwikkelen die jong en oud zal verbazen” aldus Christian Becker. “De ‘Wickie’ live-action serie zal opwindende, nieuwe verhalen vertellen over de vikings van Flake. De serie zal gemaakt worden met de laatste nieuwe technologieën en zal de productiewaarde van een speelfilm krijgen. Zowel de oude als de nieuwe fans van Wickie zullen mooie tijden beleven wanneer ze samen genieten van de avonturen van hun held.”

Ulli Stoef, CEO Studio 100 Media / m4e: “Ik hou van de verhalen van Wickie De Viking en nadat ik de leiding kreeg over Studio 100 Media en m4e, was het mijn grootste verlangen om ons bedrijf terug naar de wereld van de live-action te brengen. We zijn verheugd om samen te werken met Christoan Becker van Rat Pack. Hij is niet alleen een geweldige producent, maar hij is ook zéér bekend met het bronmateriaal.”

De reeks heeft voorlopig de internationale titel ‘Vicky’ gekregen (naar de Engelse naam van het personage). Wanneer de opnames beginnen en waar en wanneer de reeks uitgezonden zal worden, is nog niet bekend.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën