Drukke jaren voor Studio 100 Animation

Katell France, directeur van het in Parijs gelegen ‘Studio 100 Animation’, heeft eind augustus een interview gegeven aan het Franse magazine ‘Ecran Total’. In het interview gaf Katell niet alleen meer info over de huidige projecten van de Parijse animatiestudio, maar onthulde ze ook enkele van de op stapel zijnde producties. 

In 2008 opende Studio 100 Animation zijn deuren. Sinds 2010 wordt de Parijse animatiestudio van Studio 100 geleid door Katell France. In 2012 werd met Maya de Bij de allereerste animatieserie van Studio 100 Animation afgeleverd, en sindsdien is het er niet rustiger geworden. De afgelopen jaren werden er series gemaakt rond o.a. Wickie De Viking en Heidi, en ook voor de komende jaren staat er weer heel wat op de planning.

In Productie

Een eerste productie waar momenteel hard aan gewerkt wordt is ‘Arthur and the Minimoys – The Series’. De reeks wordt gemaakt in samenwerking met EuropaCorp Télévision, het bedrijf van Luc Besson, de bedenker van Arthur and the Minimoys. De reeks zal 26 afleveringen van 26 minuten tellen en moet tegen juni 2017 klaar zijn. De productie kreeg een budget van 7.6 miljoen euro en Studio 100 Media staat in voor de wereldwijde distributie van de reeks.

Katell France: “Luc Besson heeft ons de creatieve vrijheid gegeven om de personages die hij gecreëerd heeft, onder te dompelen in een heleboel gloednieuwe avonturen. De reeks is ondertussen al aangekocht door o.a. Gulli, Canal J, Disney Channel Duitsland en Radio Canada.”

Een tweede project die we wat van dichterbij bekijken, is het tweede seizoen van Maya de Bij. De tweede reeks zal 52 afleveringen van 13 minuten tellen en heeft een productiebudget van 5.4 miljoen euro. De reeks moet klaar zijn tegen begin 2017, en is al verkocht aan o.a. Gulli, TiJi en ZDF.

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de remake van Nils Holgersson. De complete reeks van 52 afleveringen moet klaar zijn tegen begin 2017 en heeft een productiebudget van 4.5 miljoen euro.

Katell France: “Nils Holgersson is een personage dat zeer bekend is in de Scandinavische landen, Duitsland en Rusland. De reeks is geproduceerd in 3D CGI en richt zich op kinderen tussen de 6 en 9 jaar.”

In ontwikkeling

Naast de in bovenstaande reeksen die reeds in productie zijn, zijn er al een heleboel nieuwe projecten die op stapel staan en dus momenteel in ontwikkeling zijn.

Een eerste project dat momenteel in ontwikkeling is, is de “comedy-cartoon” serie ‘Goblin & Ogre’, dat zich richt op kinderen tussen 6 en 9 jaar.

Katell France: “Naast het produceren van reeksen rond bekende figuren, willen we ons ook toeleggen op het creëren van gloednieuwe en originele figuren en series.”

Verder wordt er gewerkt aan een tweede seizoen rond het weesmeisje Heidi. De reeks uit 2015 werd aan meer dan 100 landen verkocht, en was dus een groot succes. Het tweede seizoen zal volgens de eerste berichten 26 afleveringen tellen en werd al aangekocht door de Franse zender TF1.

Katell France: “Het tweede seizoen van Heidi zal een gloednieuw verhaal vertellen, dat zich meteen na de gebeurtenissen van het eerste seizoen zal afspelen. De productie zal begin 2017 van start gaan.”

Eind 2015 ging Studio 100 Animation intern opzoek naar gloednieuwe, originele projecten. Meer dan 80 ideeën werden ingezonden, waaruit er 2 momenteel in ontwikkeling zijn. Een van deze series gaat rond een buitenaards agentschap. De reeks werd bedacht door Julie Chabrol, tekenaar bij Studio 100 Animation.

Film

Naast het produceren en ontwikkelen van televisieseries, gaat Studio 100 Animation zich ook meer toespitsen op het maken van animatiefilms. Een eerste animatiefilm waaraan momenteel wordt gewerkt gaat rond Wickie de Viking. De film wordt gemaakt in samenwerking met Studio 100 en het Duitse Studio 100 Film en heeft een productiebudget van 10 miljoen euro.

Katell France: “In Frankrijk hebben reeds verschillende distributeurs interesse getoond voor de Wickie de Viking animatiefilm. In Duitsland werken we samen met ZDF voor de productie van de film en Universum Film zal instaan voor de distributie in de Duitse bioscopen.”

Maar Wickie de Viking is niet het enige figuurtjes dat binnenkort zal schitteren in een eigen animatiefilm.

Katell France: “In september starten we met het zoeken naar partners voor een animatiefilm rond Heidi. De film zal een nieuwe adaptatie zijn van de boeken van Johanna Spyri en zal zich richten op de hele familie. De film zal geproduceerd worden in samenwerking met Studio 100 en Studio 100 Film in Duitsland.”Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën