‘Alice in Wonderland’ wordt allereerste musical in 3D

Een betovering voor jong en oud, een spectaculaire sprookjeswereld, een fantasie als nooit eerder vertoond, een unieke belevenis vol met verrassende dimensies: met Alice in Wonderland schrijft K3 wereldgeschiedenis!

In de nieuwe K3 musical Alice in Wonderland wordt voor de allereerste keer ter wereld in een musical gebruik gemaakt van 3D technologie. Een wereldprimeur voor Studio 100! De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Alice verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! ‘Alice in Wonderland’ is vanaf 9 april 2011 te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en vanaf 30 juli 2011 tot en met 28 augustus in het World Forum Theater in Den Haag.

WERELDPRIMEUR: musical in 3D :
Het gebruik van 3D effecten in de musical ‘Alice in Wonderland’ wordt gerealiseerd door digitale stereoscopie projectietechnologie. Deze technologie is momenteel het meest gebruikte systeem voor het bekijken van 3D films in de bioscoop. Studio 100 gebruikt dit systeem ook voor de musical, maar dan als retro projectie. De projector wordt achteraan geplaatst waardoor er vóór een silverscreen scherm live entertainment mogelijk is. Dit systeem werkt met circulair gepolariseerd licht, waarbij de lichtsignalen voor elk oog niet lineair, zoals bij veel oudere 3D technieken, maar gedraaid op het doek geprojecteerd worden. Het doek moet een dunne zilveren of aluminium laag hebben, vandaar de naam silverscreen, om dit signaal te weerkaatsen naar de bezoeker, die een speciale bril nodig heeft om de signalen voor elk oog te onderscheiden. Het licht voor het rechteroog draait met de klok mee, voor het linkeroog tegen de klok in. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat het 3D effect in stand blijft, ook wanneer de bezoeker zijn hoofd draait.

Korte inhoud :
Karen, Kristel en Josje vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups, de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn. K3 belandt in één groot avontuur waar de ene gekke situatie de andere opvolgt. Kan K3 ooit nog ontsnappen uit deze wonderlijke wereld? Alice in Wonderland neemt je mee op een betoverend avontuur in een wondere wereld vol fantasie. Gaan jullie met Karen, Kristel en Josje mee?

De musical belooft een unieke totaalbeleving te worden met een live-orkest en spectaculaire decors. Het verhaal van de musical wordt gebaseerd op het wereldberoemde, door Lewis Caroll geschreven, verhaal ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ (1865) en het vervolg ‘Achter de Spiegel en wat Alice daar aantrof’ (1871).

Tickets bestellen:
Voor de Nederlanders zijn tickets voor ‘Alice in Wonderland’ te bestellen via See Tickets: 0900-300.5555 (€ 0,45 p.m.), www.seetickets.nl of via www.alicedemusical.nl.

Voor de Vlamingen zijn tickets te bestellen via 070-344.555 of via www.alicedemusical.be.Delen

Reacties via Facebook

16 reacties op “‘Alice in Wonderland’ wordt allereerste musical in 3D
 1. NINA schreef:

  MOOI GRG

 2. NINA schreef:

  THUIS KOOMEN K3

 3. NINA schreef:

  NINA GBOERS WIL JULIE BIJ MIJN THUIS KOOMEN K3 HOE VEEL FRAAG
  JULER VOOR BIJ MIJN THUIS DE KOOMEN

 4. NINA schreef:

  E KRISTEL MOOI MEJES ELS IN WONDERLANT IS SUPER GOED

 5. NINA schreef:

  ELS IN IS WONDERLANT IS HEEL TOF NINA GBOERS SUPER TOF

 6. Isabelle schreef:

  Ik vind het ook enorm jammer dat het in 3D is, is tenslotte voor kinderen en voor de kinderogen is 3D niet zo goed. Ergens snap ik dat ze een primeur willen maar ergens begrijp ik dan niet dat ze geen rekening houden met onze kinderen hun ogen.

 7. josje huisman schreef:

  hey ben de echte josje alvast veel plzier bij de musical xxx josje <3

 8. La Toya schreef:

  hallo,ik zou met 3volwassen en een kindje van 2jaar en een baby van 5maanden naar de musical gaan kijken maar moeten we een plaats voor de baby ook nemen?of ook voor op de schoot?hoe moet ik dit aangeven?

 9. Troy schreef:

  Het had inderdaad leuk geweest dat we dit op voorhand hadden geweten, maar toen wist Studio 100 misschien zelf ook nog niet exact hoe ze ’t zouden aanpakken… Ze hadden dus misschien de ticketverkoop niet zo vroeg moeten houden?

  Nuja, Studio 100 blijft voornamelijk kinderproducties maken, en ik denk dus wel dat ze ook hier rekening gaan houden met de kleinere fans…
  Ik ben vooral zeer benieuwd, het kan enorm tegenvallen, maar het kan ook een versterking zijn van het volledige verhaal.

 10. Bert Van der elst schreef:

  Ik kan de stap van studio 100 ergens wel begrijpen om met iets totaal
  nieuws uit te pakken alleen is het mijn niet helemaal duidelijk hoe
  ze het gaan aanpakken met de allerkleinste fan ( 3 – 5 jarige)
  . ik heb zelf een dochtertje van 3.5 jaar en die een bril op laten zetten
  voor naar k3 te gaan kijken. ik weet niet of dat gaat lukken.
  ik moet daarom de mening van annelies volgen als ze zegt dat ze het graag
  op voor hand had geweten. niet dat ik me bedrogen voel.

 11. Annelies schreef:

  Ik vind het spijtig dat ze nu 3D gaan gebruiken voor de musical.
  Om de eenvoudige reden dat ik niet kan genieten van deze nieuwe techniek
  Ik heb geen dieptezicht .
  Had ik dit op voorhand geweten, ik had mij geen tickets besteld !!!!
  Waarom hebben ze daar niets op voorhand van gezegd ? Men moet betalen om
  niet volop kunnen te genieten van de voorstelling, ik voel mij bedrogen !!!!

 12. Annelies schreef:

  Ik ben een meisje van 12 jaar ga ook naar de musical kijken, maar ik vind
  het zeer spijtig dat ze 3D gaan gebruiken.
  Ik kan er niet van genieten omdat ik geen dieptezicht heb en vind dit ge-
  woon weggesmeten geld .
  Had ik het op voorhand geweten ik had geen tickets gekocht.

 13. bert schreef:

  Hoi Trou,

  Heb jij al eens gewoon met zo een brilleke gekeken zonder 3D, gewoon naar mensen? Deze zien er heel onduidelijk uit, zeker als je op balkon zit.

 14. Troy schreef:

  Hopelijk pakt Studio 100 het minstens zo origineel en goed aan als anders, en zorgen ze voor propere brillekes en niet zoals in de cinema…
  Ben allezins benieuwd, het kan fantastisch worden, maar minstens zo slecht aflopen… Gedurfd, maar daarom zeker niet slecht…

 15. bert schreef:

  Ik vrees van wel Troy, vind zelf ook niet echt zo leuk…

 16. Troy schreef:

  Het is me nu niet volledig duidelijk,
  maar we zullen de musical dus moeten bekijken met een 3D-brilletje, of dat is niet nodig door een bepaalde technologie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën