K3-optreden in Plopsaland De Panne live vertaald voor dove en slechthorende kinderen

De meiden van K3 brengen ook dit jaar een bezoek aan de verschillende Plopsa-parken. Gedurende de weekends van de maand september geeft K3 het beste van zichzelf in Plopsaland De Panne en op zaterdag 16 september zijn ze niet alleen! Tijdens het optreden van 16 september zal de show live vertaald worden door een gebarentolk.

De meiden van K3 brengen de zomer terug naar Plopsaland De Panne tijdens de K3 Pina Colada Weekends. Hanne, Marthe en Klaasje geven nog tot en met 1 oktober elke zaterdag en zondag een optreden op de Kiosk op het Dorpsplein van het park. Zaterdag 16 september krijgen ze daarbij het gezelschap van tolk Vlaamse gebarentaal Deborah Dehaerne.

“Het komt helemaal niet vaak voor dat dergelijke shows voor dove en slechthorende kinderen toegankelijk worden gemaakt.”, zegt Deborah. “Ook vorig jaar mocht ik al een keer optreden met K3 in Plopsaland De Panne. De reacties daarop waren zo positief dat Plopsa besloten heeft om opnieuw mijn hulp in te schakelen. Dat doe ik door de teksten uit te beelden. Zo herkennen dove en slechthorende kindjes niet alleen het ritme door middel van trillingen, maar begrijpen ze ook echt waarover de liedjes gaan.”

“Muziek moet toegankelijk zijn voor iedereen.”, voegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne eraan toe. “Het is fantastisch dat alle kinderen zo de kans krijgen van het optreden te genieten.”

Ook Hanne, Marthe en Klaasje zijn opgetogen. “Wij kijken alvast heel erg uit naar dit optreden!”.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën