Gestolen pop keert terug naar Plopsaland

44 jaar geleden werd in het toenmalige Meli-park in de ‘Apirama’ (de attractie die nu door het leven gaat als ‘Het bos van Plop’) een pop van een bij gestolen door een Franse toerist. Nu vrijdag zal de pop terugkeren naar zijn huis en een permanente verblijfplaats krijgen in het Meli Museum.

Op 9 mei 1971 werd in het Meli-park (Plopsaland De Panne) een pop gestolen uit de ‘Apirama’ door een Franse toerist, die het beeld mee naar huis nam als aandenken aan de leuke tijd die hij in het park had. Voor het overlijden van de man, liet hij aan zijn familie weten dat hij maar één wens had: dat het beeld zou terugbezorgd worden aan zijn rechtmatige eigenaar.

Nu vrijdag zal het beeld plechtig worden overhandigd aan de familie Florizoone, de oorspronkelijke eigenaars van het park. Zij zullen op hun beurt het relikwie schenken aan Wim Wauters, de parkmanager van Plopsaland De Panne. De pop zal een plaats krijgen in het Meli Museum.Delen

Reacties via Facebook

1 reactie op “Gestolen pop keert terug naar Plopsaland
  1. Lyria jacobs schreef:

    Ik wil graag met mijn stiefzussen is met een paard op het strand rijden kan dat volgendeweek zaterdag. Want ik wil dat wel is doen en mijn stiefzussen ook.

    Groetjes Lyria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën