Opkoop m4e aandelen groot succes voor Studio 100

In februari van 2017 nam Studio 100 een meerderheidsparticipatie van 68% in het Duitse entertainmentbedrijf ‘m4e’. Na de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteiten besliste Studio 100 om een bod te doen op de overige aandelen, die verhandeld worden op de beurs van Frankfurt. Ondertussen blijft het offensief een succes, aangezien Studio 100 nu 90% van de aandelen in handen heeft en binnenkort ‘m4e’ van de beurs haalt. 

Het Duitse ‘m4e’ bezit een catalogus met 2300 afleveringen van populaire figuren zoals ‘Nijntje’, ‘Mia and Me’ en ‘Lizzie McGuire’ en werd begin dit jaar een onderdeel van Studio 100.

Studio 100 nam begin dit jaar een meerderheidsparticipatie van 68% in het Duitse bedrijf, dat toen 12,8 miljoen euro waard was. Na goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten startte Studio 100 een offensief op de beurs van Frankfurt om de overige aandelen van ‘m4e’ op te kopen.

Dit offensief is nu met succes afgelopen. Ondertussen heeft Studio 100 90% van de aandelen in handen en hebben ze aan de Tijd laten weten dat ze ‘m4e’ van de beurs willen halen. De overige aandeelhouders (van wie Studio 100 de identiteit niet kent) zullen na de beursexit aandeelhouder zijn van een niet-genoteerde onderneming.

Ondertussen is er bij Studio 100 Media en m4e hard gewerkt om een synergie te creëren tussen de twee bedrijven. Zo zijn beide bedrijven ondertussen (deels) samengebracht onder hetzelfde dak.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën