100% Wolf officieel voorgesteld in Cannes

Nog tot en met 26 mei vindt in het Franse Cannes de ‘Marché du Film’ plaats. Net zoals elk jaar komt de top van de wereldwijde filmindustrie er samen om hun nieuwste projecten voor te stellen. Ook Studio 100 Film is aanwezig op de druk bijgewoonde beurs, en stelde er officieel de animatiefilm ‘100% Wolf’ voor.

Freddy Lupin is de telg van een eeuwenoud weerwolvengeslacht. Tijdens Freddy’s eerste transformatie naar weerwolf, loopt het echter grondig mis wanneer hij niet transformeert tot weerwolf, maar tot roze poedel. Aan de ‘Growlington Academy’ probeert Freddy nieuwe vrienden te maken, maar vooral te bewijzen dat hij het in zich heeft om een wolventroep te leiden.

“We zijn verheugd dat we dit jaar in Cannes ‘100% Wolf’ mogen voorstellen. Vanaf de eerste keer dat we het verhaal hoorde en de eerste tekeningen zagen, waren we enthousiast over de originaliteit. Freddy, de protagonist, is op zoek naar zijn plaats in de wereld en tijdens deze zoektocht ontmoet hij unieke en charmante figuren. We zijn ervan overtuigd dat families overal ter wereld van deze personages zullen houden.”, zegt Thorsten Wegener, Director Business Operations van Studio 100 Film.

Het verhaal van ‘100% Wolf’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische Jayne Lyons. Het boek werd in 2008 gepubliceerd, en wordt ondertussen ook internationaal uitgebracht. In Australië won het boek reeds verschillende prijzen, waaronder de ‘Parents’ Choice Recommendation’.

De animatiefilm zal worden geproduceerd door Flying Bark Productions, de Australische animatiestudio van Studio 100. Alexs Stadermann, de regisseur van ‘Maya – Eerste vlucht’ neemt de regie voor zijn rekening. Fin Edquist is aangetrokken als scenarist met Barbara Stephen en Alexia Gates-Foale als producers. Studio 100 Film staat in voor de wereldwijde verkoop van de film.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën