Vlaams minister Ben Weyts zwaait Plopsa-tram uit

Een tijdje terug kocht Plopsa een PCC-tram van De Lijn. Vandaag nam Plopsa de tram officieel in ontvangst in het bijzijn van Vlaams Minister Ben Weyts en Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof. De tram zal naar Holiday Park gebracht worden waar het ingericht wordt als horecapunt. 

Een tijdje terug bracht De Lijn een aantal oude PCC-trams in verkoop. Plopsa kocht één van de toestellen dat in Holiday Park zal dienen als horecapunt.

Door de grote belangstelling voor de veiling van de eerste lading PCC-trams heeft openbaarvervoersmaatschappij ‘De Lijn’ beslist om nog acht PCC-trams uit de jaren zestig te verkopen door middel van een veiling.

Ben Weyts, Vlaams Minister van Mobiliteit: “Er is duidelijk veel vraag naar onze trams. Bij de vorige veiling boden verschillende partijen samen 69 keer op de 2 trams. Liefhebbers, verzamelaars en andere geïnteresseerden krijgen nu een nieuwe kans om een stuk erfgoed op de kop te tikken. We hebben in onze stelplaatsen immers plaats nodig om de 14 nieuwe, grotere Albatrostrams te kunnen stallen die na de zomer naar Antwerpen komen.”

Eerder geveilde PCC herleeft in Duits pretpark

Plopsa kocht tijdens de eerste veiling één van de PCC-trams. Deze ochtend werd de tram door Plopsa officieel in ontvangst genomen in het bijzijn van CEO Steve Van den Kerkhof, Vlaams Minister Ben Weyts én Kabouter Plop.

Steve Van den Kerkhof: “De geveilde tram zal een compleet nieuwe en originele bestemming krijgen! Vandaag is de tram met een speciaal transport vertrokken richting Holiday Park, het Plopsa-park gelegen in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Eenmaal daar aangekomen zal hij ontmanteld en ingericht worden als horecapunt. Vervolgens krijgt de tram een plaatsje aan het Verkeerspark, waar hij een mooie aanvulling zal zijn binnen de bestaande themazone in het park!”Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën