Studio 100 neemt meerderheidsparticipatie in m4e AG

Groot nieuws! Studio 100 maakte zonet bekend dat ze vanaf vandaag een meerderheidsparticipatie van 68% hebben in ‘m4e AG’ (Made for Entertainment), een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in kinder- en familie-entertainment.  Deze acquisitie maakt van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment.

Studio 100 maakte zonet bekend dat het bedrijf sinds vandaag een meerderheidsparticipatie van 68% heeft in ‘m4e AG’, een Duits beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in kinder- en familie-entertainment. De transactie is onderworpen aan een aantal opschortende voorwaarden.

Studio 100 is reeds aanwezig op de Duitse markt met Studio 100 Media, gevestigd in München. De synergie tussen beide bedrijven zal door de overname geoptimaliseerd worden. Hans Ulrich Stoef, de huidige CEO van ‘m4e AG’, gaat de activiteiten van de Studio 100 groep in de thuismarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook in de internationale markten leiden.

Hans Bourlon, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Studio 100: “We zijn heel blij met deze volgende stap in onze internationalisering. De synergiën die gecreëerd worden met deze overname zullen de volgende jaren hun vruchten afwerpen.”

Over m4e AG

‘m4e AG’ is in de internationale markt zeer bekend als distributeur van o.a. Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends en nog vele andere kinder- en familiereeksen. De catalogus van het bedrijf bestaat uit maar liefst 2300 ‘halve uren’ televisie. De populaire series van ‘m4e AG’ worden in meer dan 150 landen uitgezonden!

nijntje

Als producent is ‘m4e AG’ gekend van reeksen als ‘Tip de Muis’ (Ketnet, NPO, KiKa, …), ‘Wissper’ (Ketnet, Nickelodeon US, KiKa, …) en van de hit-reeks ‘Mia and Me’ (Nickelodeon BeNeLux, KiKa, RAI, …). Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe afleveringen en een bioscoopfilm van ‘Mia and Me’.

Mia and me

M4e AG is ook eigenaar van het Nederlandse Telescreen en heeft belangrijke licentie – en merchandisingactiviteiten in de Duitse thuismarkt, met in haar portfolio onder meer Beyblade en Yo-kai Watch.



Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën