Plopsa investeert 7,5 miljoen euro in Duits pretpark

In de zomer van 2018 moet ‘Holiday Indoor’, het indoorpark van het Duitse Plopsapark ‘Holiday Park’ de deuren openen. Het park zal een oppervlakte hebben van 5000 m², met zeven nieuwe attracties waaronder een familie-achtbaan in een Alpenthema. Plopsa investeert om en bij 7.5 miljoen euro in dit nieuwe project.

‘Holiday Indoor’ zal gebouwd worden langs het Majaland gebied, nabij de ingang van het park en zal onderdak bieden aan de populaire figuren Heidi, Tabalu en Mia & Me. De bouw kadert in een masterplan om van Holiday Park een all-weather bestemming te maken. In de toekomst wil Plopsa ook een waterpark bouwen, gelegen aan Holiday Park.

Het indoorpark moet een oppervlakte krijgen van 5000 m² met zeven attracties, waaronder een familie-achtbaan in Alpenthema (de attractie zou vergelijkbaar zijn met de Wickie-coaster in Plopsa Indoor Hasselt), een interactieve vliegende carrousel, een authentieke draaimolen waarbij men kan plaatsnemen op de rug van uit hout gesneden boerderijdiertjes, een enorme glijbaan, een groot ballenbad, een fantasierijke klimboom en een speeltuin. Een theater met een capaciteit van 500 personen, 2 horecapunten en een nieuwe winkel maken de zone compleet.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa: “Het concept van een indoorthemapark is uniek in Duitsland. Bovendien vormen de overdekte attracties een mooie aanvulling op de bestaande openluchtattracties waardoor Holiday Park een uitgebreid attractie-aanbod zal bieden voor ieder weertype. Daarnaast zal ook de capaciteit van het park aanzienlijk toenemen.”

“Holiday Indoor zal net als onze andere projecten op-en-top gethematiseerd zijn. We hebben ons laten inspireren door de reeds bestaande Plopsa-indoorparken Mayaland in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.”, legt Steve Van den Kerkhof uit. “Maar allerbelangrijkst is dat we een ambitieuze weg inslaan met Holiday Park. Naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne zullen we er de komende jaren sterk investeren en uitbreiden. Zo willen we, na de realisatie van de indoorzone, ons masterplan in de nabije toekomst vervolledigen met de bouw van een waterpark dat grenst aan het park!”Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën