Meer info over… Galaxy Park

Galaxy Park is een gloednieuwe fictiereeks van Ketnet en Studio 100 met heel wat jong Vlaams acteertalent. Gisteren waren we aanwezig op de voorstelling van deze nieuwe reeks.

De reeks vertelt het verhaal van zes jongeren die als jobstudent aan de slag gaan in het vakantiedomein Galaxy Park: Mellanie (Marieke Meelberghs), Diederik (Soy Kroon), Paula (Astrid Sercu), Os (Immanuel Lemmens), Femke (Lauren de Ruyck) en Stef (Nicolas Caeyers). Samen met uitbater Freddy (Alex van Haecke), klusjesman Ko (Erik Burke) en de rest van het team moeten ze ervoor zorgen dat alles perfect verloopt in het domein zodat de vakantiegangers tevreden zijn. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig, want er gaat voortdurend vanalles mis en er gebeuren vreemde dingen in Galaxy Park: er is namelijk een aliën met bijzondere krachten neergestreken in het domein. Wie is het en wat is hij van plan?

Bekijk via deze link enkele setfoto’s van Galaxy Park en ontdek hier alles over de personages. Praat meer over Galaxy Park op ons gezellig forum!

Welkom in Galaxy Park…

Welkom in Galaxy Park, het vakantiepark met een buitenaards kantje! Freddy Goossens verwelkomt elke zomer parkgasten: mensen die op zoek zijn naar een gezellige, sportieve en/of rustige tijd. Freddy leeft volgens de regel: ‘klant is koning’. Hij hoopt dat deze zomer de beste wordt in de geschiedenis van Galaxy Park. En het zal nodig zijn want door afnemende interesse dreigt het park zijn deuren te moeten sluiten…

Freddy doet elk jaar een beroep op een handvol jobstudenten die hem helpen om het park draaiende te houden. Dit jaar maken Femke (17), Stef (17), Paula (16), Diederik (16), Mellanie (17) en Os (19) hun opwachting. Elk van hen krijgt een functie toegewezen die ze zo goed en zo kwaad mogelijk proberen uit te voeren:

 • Femke, een typische girl-next-door met een kritische kijk, staat in voor het poetswerk.
 • Stef, een rustige vrolijke kerel, is verantwoordelijk voor de spelanimatie met de gasten.
 • Paula, een ietwat nerdy en lief meisje, werkt in de koffieshop.
 • Diederik, een schriele computergeek en aliënbeliever, is de badmeester van dienst.
 • Mellanie, een nogal egocentrisch blondje, staat als front-desk-manager in voor het boeken van de gasten. Ze heeft ook organisatorisch talent.
 • Os, een coole en knappe meisjesmagneet, is barman en kelner.
Het team is compleet wanneer Ko (44), een op het eerste zicht vriendelijke, maar ietwat zonderlinge man, zich aanbiedt als nieuwe klusjesman.

… waar niets is wat het lijkt

Freddy verwelkomt het nieuwe team en geeft hen een rondleiding in het park. Functies worden uitgedeeld, iedereen installeert zich in de bungalows en de eerste kennismaking tussen de jongeren vindt plaats. Het wordt al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt en dat elk van hen wel een geheimpje heeft.

Bovendien gebeuren er onverklaarbare dingen in Galaxy Park. Er is namelijk een alien van de planeet Exo in het domein geland. EXO-7 beweegt zich onder de mensen en is hier op aarde met een speciale missie…

Wanneer de eerste gasten aankomen, ontdekt het team dat werken in Galaxy Park niet altijd zo eenvoudig is. Er loopt vanalles mis en de gasten beginnen al snel te morren. Freddy en zijn team moeten dus een tandje bijsteken om iedereen tevreden te houden met vaak komische en/of dramatische gevolgen.

De jongeren vragen zich af hoe het toch kan dat er zo’n rare dingen gebeuren. Vooral Femke en Stef gaan op zoek naar het geheimzinnige buitenaardse wezen en zijn bedoelingen. Maar ze zijn niet de enigen, want heel het park hangt vol camera’s en ze worden constant in de gaten gehouden.

Het wordt een zomer vol spanning, avontuur en vooral veel plezier in Galaxy Park…

 Ketnet investeert opnieuw in fictie

Voor deze nieuwe reeks investeert Ketnet opnieuw in Vlaamse fictie. In navolging van onder andere Spring en Amika blijkt dat kinderen zich vooral aangesproken voelen door de verhalen, de herkenbaarheid in emoties en personages met wie ze zich dan ook makkelijker kunnen identificeren. Ook hebben ze nood aan ontspanning na een drukke schooldag. Ketnet is heel blij met deze veelbelovende reeks, dankzij de sterke cast en scenario’s. Het mysterie, dat ook in Amika aanwezig was, is hier wat extremer uitgespeeld en er is ook extra zorg besteed aan de dagelijkse cliff-hangers.

De reeks is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er is deze keer voor gezorgd dat ook voor jongens genoeg elementen in de reeks zitten om deze te gaan volgen, wat bij Amika niet altijd was. Studio 100 hoopt ook dat deze reeks in een later stadium in Nederland te zien zal zijn. Ook wordt er al nagedacht over een 2de reeks.

Galaxy Park is vanaf 28 november te zien op Ketnet.Delen

Reacties via Facebook

3 reacties op “Meer info over… Galaxy Park
 1. Plamena schreef:

  Galaxy Park is de aller beste jongeren reeks op Ketnet <3 Stef is de leukste hier en Femke is de meest zorgzammen vriend van hem :33 Ik ook aanbid en Ko :3 De slechte alien van de planeet Kronos en de aller-beste schurk in de reeks :3

  Ik hou van Galaxy Park <33

 2. myrthe schreef:

  ik ben super blij dat er een tweede seizoen van galaxy park is !!!!
  het is heel spannend in galaxy park!!!!

 3. myrthe schreef:

  galaxy park is superleuk!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën