Studio 100 wordt eigenaar van EM. Entertainment!

Studio 100 heeft het Duitse mediabedrijf EM. Entertainment overgenomen voor een bedrag van 41 miljoen euro.

Studio 100 heeft de overname afgerond van het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment. Met deze overname krijgt Studio 100 alle middelen in handen om van een speler op Benelux-niveau te evolueren naar een internationaal mediabedrijf. Met de transactie is een bedrag van 41 miljoen euro gemoeid.

Studio 100 beheert vanaf nu door deze acquisitie o.a. een kinderzender in Duitsland, een belangrijke outputdeal met ZDF en een animatiestudio in Australië. Studio 100 wordt door deze transactie ook eigenaar van tal van bekende TV-klassiekers, zoals bijvoorbeeld: Maja de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Viking, Pippi Langkous, Lassie, Black Beauty en zoveel meer evergreens .

Sinds begin 2008 vertegenwoordigt Studio 100 Media, de internationale distributiepoot van Studio 100 in Munchen, via een licentie overeenkomst de catalogus van EM.Entertainment in de wereld. Nu wordt Studio 100 eigenaar van dat bedrijf. De geconsolideerde omzet van EM.Entertainment bedroeg in 2007 17,5 miljoen euro, en de EBITDA 2,9 miljoen euro. Het bedrijf telt zo’n 85 werknemers.

De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk alsmede de Commissie voor Mediaconcentratie in Duitsland.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën