Opening Heidi The Ride uitgesteld tot paasvakantie 2017

Plopsa heeft zopas in een persbericht bekend gemaakt dat de opening van de nieuwe houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ wordt uitgesteld tot de paasvakantie van 2017. Oorspronkelijk was het plan dat de achtbaan deze zomer zou openen, en dat het themagedeelte tegen de paasvakantie van 2017 zou worden opgeleverd. 

Maart 2015: Plopsa kondigt een houten achtbaan aan, en niet veel later wordt bekend gemaakt dat deze gebouwd zou worden door de Amerikaanse experten in houten achtbanen, GCI. Na een bouwperiode van bijna 9 maanden, moest de allereerste houten achtbaan van Plopsaland in juli van dit jaar in gebruik genomen worden. Het oorspronkelijk plan hield in dat de achtbaan zou openblijven t.e.m. de herfstvakantie van 2016, en dat daarna ‘Heidiland’, het themagedeelte rondom de achtbaan, afgewerkt zou worden. Door problemen met het verkrijgen van een nieuwe milieuvergunning, heeft Plopsa beslist om de opening van ‘Heidi The Ride’ uit te stellen tot de paasvakantie van 2017.

concepttekening[1]

Meer dan 2 jaar geleden stelde Plopsa een extern studiebureau aan om een milieueffectenrapport (MER) op te maken, zodat het park op tijd een nieuwe milieuvergunning kon aanvragen. Het studiebureau slaagde er echter niet op tijd in de MER naar voldoening van de overheid op te stellen. Ondertussen heeft een het park een ander studiebureau aangesteld, om een nieuwe MER op te stellen.

“We zijn voortdurend in constructief overleg met de overheid om de tekortkomingen in het dossier zo snel mogelijk weg te werken.”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We trachten momenteel het park zoveel mogelijk te exploiteren zoals we in het verleden geëxploiteerd hebben. Vandaar dat we beslist hebben om de nieuwe houten achtbaan gesloten te houden.”

Om zoveel mogelijk bijkomende hinder voor de buurtbewoners te vermijden, heeft Plopsaland een aantal extra maatregelen genomen. Zo werden er extra gemachtigde toezichters op de openbare weg geplaatst om de mobiliteit van en naar het park te bevorderen en werden er meer vuilnisbakken geplaatst in de buurt rond het park, om zwerfvuil tegen te gaan. Er werden eveneens maatregelen genomen die rekening houden met de feedback van buurtbewoners uit de laatste informatieavond.Delen

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën