Alles wat je moet weten over ‘De Avonturen van K3’

Op 1 april gaat de animatieserie rond de populaire meidengroep K3 in première op de Nederlandse zender RTL Telekids (op het kanaal van RTL8). In de animatiereeks volgen van de avonturen van de meiden van K3 tijdens hun wereldtournee. In dit artikel vertellen we je alles wat je zou moeten weten over ‘De Avonturen van K3’.

In het najaar van 2015 draaide de animatiestudio van Studio 100 Animation in Parijs op volle toeren, niet alleen begon men aan de voorbereidingen van enkele nieuwe animatiereeksen, ook werd de K3 animatieserie afgewerkt. Een team van 100 man werkte maar liefst 2 jaar aan de animatiereeks, gebaseerd op de populaire meidengroep K3. De productie startte begin 2014, maar het idee voor de animatieserie rond de meiden van K3, was al vele jaren eerder ter sprake gekomen.

Het verhaal van de K3 animatieserie start eind 2009, wanneer Studio 100 Animation Alan Gilbey inschakelt om een 2D-animatieserie te ontwikkelen rond de populaire meidengroep. Gilby werkte bijna een jaar aan het concept van de reeks. Tegen het einde van het jaar 2010 werd er een teaser trailer voor de reeks gemaakt, die op verschillende televisiebeurzen aan vertegenwoordigers van verschillende televisiezenders van over de hele wereld werd getoond.

In de daarop volgende jaren bleef het stil rond de animatiereeks van K3. Studio 100 Animation werkte de remake van Maya de Bij af, en de productie van Wickie de Viking 3D werd op gang getrokken. In de luwte werkte het Studio 100 Animation-team verder aan de reeks, en werd het concept en de tekenstijl van Gilby verfijnd.

K3 animatieserie vergelijking

Links: concept 2010 – Rechts: afgewerkte still

Eind 2013 werden de eerste zenders gevonden voor de reeks op MIPCOM, een befaamde Franse televisiebeurs. De Franse zender M6 én de Franse betaalzender Télétoon+ tekende in op de reeks. Ook toonde een 50-tal andere zenders interesse in de reeks. Door de deals met de zenders M6 en Télétoon+, raakte de financiering van de reeks rond, en kwam de productie in een stroomversnelling.

Nadat de productie van de Heidi 3D reeks naar zijn einde liep, startte de eigenlijke productie van de K3 animatiereeks. Van 2014 t.e.m. eind 2015 werkte maar liefst 100 man aan de reeks. In totaal werden er maar liefst 877.500 tekeningen gemaakt, en zit er maar liefst 520 minuten muziek verwerkt in de reeks.

Op 2 november 2015 werd de allereerste aflevering van de reeks uitgezonden op de Franse zender M6. De reeks werd goed ontvangen door het Franse publiek, en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste Franstalige merchandise van de reeks verscheen. Ondertussen wordt de reeks ook uitgezonden in de Spaanse provincie Catalonië.

In Vlaanderen en Nederland werden de stemmen van de hoofdpersonages ingesproken door de kersverse leden van K3: Hanne, Marthe en Klaasje. Ook Studio 100 baas Gert Verhulst heeft zijn stem geleend aan één van de personages uit de reeks. Hou zeker onze Plopsabase in de gaten voor meer informatie over ‘De Avonturen van K3‘ en de andere Studio 100 producties.Delen

Reacties via Facebook

3 reacties op “Alles wat je moet weten over ‘De Avonturen van K3’
  1. Charina schreef:

    En ik vind het leuk K3

  2. Charina schreef:

    Zeg Chelsea wat beleefder zijn!!

  3. chelsea schreef:

    dat boeid mij niet stelletje niets nutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Archief

Categorieën