Afgevaardigde van de Minister

Uit Studio100fan.eu
Ga naar: navigatie, zoeken
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/LogoSamson.jpg
Samson & Gert
Merchandise
Overige
Beschrijving[ ]

In de loop der jaren zijn er al verschillende afgevaardigden van de Minister geweest. Zo was er in het begin Afgevaardigde Theofiel (Michel Bauwens in De strohoed en Het kanon van de De Bolle's), een afgevaardigde die graag naar het strand gaat (Aimé Anthoni in Het strand) en tenslotte was, en is er nog steeds, Roger de Zeper.

Hoewel hij niet graag aan deze naam herinnerd wilt worden, werd in de aflevering De schuimvloed duidelijk dat dit de naam was van de (destijds) nieuwe afgevaardigde. Sindsdien is de afgevaardigde zowat een vaste gast in het dorp. Hoewel er veel discussie onder de fans bestaat of de afgevaardigde wel of niet een hoofdpersonage te noemen is, is het zeker dat hij sinds 2005 met een jarenlange opkomst in de Kerstshows daar wel een duidelijk deel van de hoofdcast geworden is.

De afgevaardigde is een norse, nukkige man, die zijn werk wel doet, maar liever thuis aan zijn eigen hobby's werkt. Dat valt ook te merken aan de manier waarop hij af en toe omgaat met de burgemeester en zijn secretaris Van Leemhuyzen. In de jaren worden het weliswaar meer goede vrienden van elkaar en bij problemen wilt de afgevaardigde zelfs nog wel eens helpen, maar over het algemeen is en blijft hij baas boven baas met de burgemeester. Maar als dan de Minister zelf met de afgevaardigde meegaat is het baas boven baas... boven baas.

We weten zeer weinig over het leven van de afgevaardigde die tot de dag van vandaag het langst de baan heeft mogen bezetten. Wat we wel weten, is dat de afgevaardigde getrouwd is. Hij laat in de serie weinig los over zijn vrouw, het enige wat ooit is gezegd is dat hij zijn vrouw Poppenollie noemt (Waarschijnlijk een knipoog naar tekenfilm-figuren Popeye en zijn vrouw Olive/Ollie). Verder heeft hij een hondje genaamd Sammy. Dit hondje is bijna een spiegelbeeld van Samson, wat de reden was van de verwarring in de aflevering Sammy & Samson. Ook heeft de afgevaardigde een andere kant, die vooral goed werd toegelicht in een van de Samson & Gert kerstshows; Majorette. Hij houdt ervan om mee te mogen lopen met de majorette bij een optocht. Uiteraard kan je dit nauwelijks beoefenen als afgevaardigde, dus reden te meer om in de kerstshow gebruik te maken van de gelegenheid.

Uiteraard zijn deze spontane momenten maar kort. De afgevaardigde moet nog altijd zijn werk afmaken, omdat anders de kwaadheid van de Minister opspeelt. Dus is en blijft hij toch maar die nukkige norse man... De afgevaardigde van de Minister.


Kenmerken[ ]

  • Gedraagt zich formeel
  • Draagt bijna altijd een pak
  • Draagt meestal een bril


Typische uitspraken[ ]

  • Niewaar?