De Caravanshow (Rubrieken)

Uit Studio100fan.eu
Ga naar: navigatie, zoeken
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/LogoCaravanshow.jpg
De Caravanshow
Zie ook...

Rubrieken[ ]


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart1.jpg

Het Gedicht
Hetgene wat ook al in de reguliere Zondag-uitzendingen werd behandeld. Kinderen konden een gedicht insturen, en als het werd voorgelezen door Samson en Gert kreeg je een prijs voor je gedicht.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart2.jpg

Brieven & Tekeningen
Per aflevering lazen Samson en Gert ook een paar brieven voor. Als je een leuk verhaaltje had of iets wat je kwijt wilde, kon je dat ook opsturen en misschien werd het wel voorgelezen op televisie! Ook behandelden Samson en Gert iedere aflevering 5 tekeningen die naar het programma waren toegestuurd.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart3.jpg

De Liefdesbrief
Er was ook ruimte voor een speciale brief; De liefdesbrief. Als je verliefd was op iemand uit je klas, kon je dat schrijven aan Samson en Gert. En als die het lazen, stuurden ze de Burgemeester op pad om te vragen of de ander ook verliefd was op de schrijver (Of schrijfster) van de brief. Misschien wel, misschien niet... In ieder geval kreeg degene waar men verliefd op was een Samson-knuffel als cadeautje.


Het Kusje
Naast De liefdesbrief was er in seizoen 1997 het onderdeel Het Kusje. Hierin vertelden kinderen aan wie ze een kusje willen geven een waarom. Bijvoorbeeld aan een bepaald persoon omdat hij/zij zo lief is.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart5.jpg

De Look-a-like
Kijkers van Samson en Gert konden hun favoriete karakters nadoen, daar een foto van maken en insturen naar het programma. Als je foto op televisie werd vertoond, kreeg je ook hier een prijsje voor.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart6.jpg

De Jarige
Jarige kinderen werden in het programma genoemd en getoond door middel van een foto, waarna ze werden getrakteerd op een verjaardagscadeautje en natuurlijk de hartelijke felicitaties van Samson en Gert. en hun vrienden.


De Quiz
In het laatste jaar kwam er nog een onderdeel bij; De Quiz. Dit was het prijsvraag-onderdeel van de show. Men stelde een vraag over Samson of iets dat met Samson te maken had. Als je het goede antwoord instuurde naar Samson en Gert en jouw antwoord werd uitgeloot, kreeg je een prijs.


De Videoclip
Waar in De Studioshow de clip nog werd gekozen door DJ Octaaf, zijn het Samson en Gert die in De Caravanshow zelf één van hun favoriete clipjes tonen. Alle clips die al eerder waren uitgezonden in De Studioshow komen nog eens langs, maar in De Caravanshow kwamen ook alle live-versies uit de Zomertoer '96 en kerstshow 1996/1997 voorbij.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravanpart9.jpg

De Mop
Daarna gaan we vanuit de caravan even over naar het kapsalon van Alberto, waar hij net een mop vertelde tegen zijn vaste klant (Die iedere aflevering zijn haar weer liet kappen), meneer Meert. De eerste seizoenen waren dit zelfverzonnen moppen, maar in latere seizoenen konden kinderen ook hiervoor iets insturen.


http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/afleveringen/huis_titel.jpg

Het Avontuur
Tenslotte konden we kijken naar een aflevering uit de periode 1994-1996. Je kan dit onderdeel zien als de voorloper van de Samson-soap, en grappig genoeg zijn alle remasters uit 1999 afkomstig uit deze Caravanshow-afleveringen.