De Caravanshow - Samson & Gert (overige uitzending)

Uit Studio100fan.eu
Ga naar: navigatie, zoeken
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/LogoCaravanshow.jpg
De Caravanshow
Zie ook...
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/caravan1.jpg
  • Eerste uitzending:
  • Laatste uitzending:
  • Periode: 1996 - 1998
  • Taal: Nederlands
  • Lengte: ca. 45 minuten


Beschrijving[ ]


Samson en Gert hadden naast de vele normale afleveringen ook alternatieve uitzendingen op hun naam staan. Zo waren er de zogenoemde "Studio-shows" en "Caravan-shows".

"De Samson & Gert Caravan-show" was de opvolger van De Studioshow. Dit programma liep van 28 oktober 1996 tot begin 1998. De naam voor dit programma is (Net als De Studio-show) niet officieel, maar door de fans aan het programma "gegeven". In de intro zie je Samson en Gert hun huis uitgaan en met hun eendje en aanhangende caravan richting het bos vertrekken. Daar stappen Samson en Gert in hun caravan om brieven en tekeningen te laten zien, gedichten voor te lezen en te kijken naar hun vrienden. Zo zien ze de Burgemeester die op school op bezoek gaat bij verliefde kinderen en Alberto Vermicelli, die nog altijd op de moppen-tour is.

Ook dit programma had tussendoor weer enkele tekenfilms, en na alle onderdelen kon men kijken naar een leuk avontuur uit de oude doos. In de periode oktober 1996 - december 1997 was dit een aflevering uit de seizoenen 1994 tot en met 1996, maar vanaf december 1997 - begin 1998 (Toen het programma tijdelijk doorging op Ketnet) werden alleen nog herhalingen vertoond van (destijds) nieuwere afleveringen, uit 1996-1997.


Trivia[ ]


  • Octaaf en Jeannine waren vreemd genoeg afwezig in dit programma, maar waren wel af en toe te zien in de bijkomende aflevering.
  • Doordat Gert in de intro een blauwe blouse droeg (Wat gelijkstond aan de cover van Album 6), was hij genoodzaakt om bij presentaties in de caravan altijd een blauwe blouse aan te hebben. Immers, hoe wil je het verklaren dat wanneer Gert de deur van de caravan dichttrekt, hij andere kleren draagt? Vanaf 1997 werd hier echter van afgeweken en had Gert gewoon zijn rode blouse aan.
  • De mop van Alberto vond plaats in het kapsalon, met meneer Meert als klant. Stefan Meert is de manager van Koen Crucke.