Huis van Samson & Gert - Samson & Gert (locatie)

Uit Studio100fan.eu
Ga naar: navigatie, zoeken
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/LogoSamson.jpg
Samson & Gert
Merchandise
Overige
<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_2_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis zoals het in de afleveringen te zien is (opnames uit 1992)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_2_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>


  • Het huis van Samson & Gert
  • Eerste gebruik: 1990
  • Plaats: Hove


Binnenopnames[ ]

De huiskamer
In het begin was het decor donkerbruin getint. Bij de verbouwingen in september 1992 werd het gehele decor veel lichter. Ook verdween de pilaar in het midden van de huiskamer, kreeg de huiskamer een nieuwe trap en was er nu ook een schuifdeur naar de keuken en een kelderdeur.


Keuken
In de eerste twee seizoenen was het enige kookdeeltje in het huis weggelegd in het hoekje van de huiskamer, achter een wit muurtje met weinig apparatuur erachter. Vanaf het derde seizoen in 1992 was er dankzij Octaaf de Bolle een aparte ruimte voor in gereedheid gebracht. In deze grotere keuken was in de eerste jaren een deur naar de tuin aan de zijkant, haast tegenover de schuifdeur, maar rond 1995 stond deze deur haast parallel aan de schuifdeur en kon de kijker ook meer naar buiten kijken en zien wanneer er iemand doorheen keek. In latere jaren is de keuken (in sommige afleveringen duidelijk te zien) veel breder geworden.


Kelder
Tijdens de eerste jaren was de kelder onder een luik te bereiken, via de woonkamer. Deze werd maar sporadisch gebruikt en de kelder zelf was offscreen, maar in de aflevering "De lamp van Alladin" werd het luik nogmaals getoond en werd deze ook gebruikt in de aflevering. Het decor van de kelder zelf was pas te zien vanaf het derde seizoen, toen er eenmaal een volwaardige kelderdeur in de woonkamer stond. Er staan een aantal kasten in met oude spullen, zoals eigenlijk iedere kelder wel heeft. Door de jaren heen is de kelder zelf wel ietwat veranderd en meer op een echte volwaardige kelder gaan lijken. Net zoals de keuken is ook de kelder door de jaren heen uitgebreid en groter geworden. Tevens heeft het meest recente decor een klein rooster waardoor men naar buiten kan klimmen als ze in de kelder opgesloten zitten.


Slaapkamer
In enkele clips maar vooral bekend van de aflevering "Gert is ziek" was de slaapkamer uitgebreid te zien.


Zolder
Heel soms was de zolder te zien. Wanneer Samson en Gert in "De beste momenten uit de televisie serie 3" terugblikken op het derde seizoen, doen ze dit vanaf de zolder. Ook in de clip van De pruikentijd was de zolder te zien.


Tuin
Toen de aparte keuken in de serie verscheen kwam ook de achtertuin van Samson en Gert voor het eerst ter sprake. Het tuinhuisje kwam pas vanaf 1994, maar eerst was het enkel een muur. Later kwamen zaken als het tuinhuisje en werd ook de tuindeur verplaatst.


Exterieur[ ]

Het buitenaanzicht van het huis van Samson en Gert staat in Hove. Al sinds ongeveer 1994 is een huis in de Leon Dumortierstraat het gezicht van de plek waar alle avonturen plaatsvinden. Door de jaren is er niet iets bijzonders veranderd aan het huis, enkel de luifels zijn rond 1998 groen geverfd. Tegenwoordig worden er nog wel eens opnames gemaakt rondom het huis, zoals bij de film Hotel op Stelten. Leuk om te weten is dat het huis niet daadwerkelijk nummer 101 als huisnummer heeft. Het bordje werd er door de crew zelf opgezet om in één keer een heleboel camerashots van te maken. De beelden die je van het huis ziet in alle afleveringen die vandaag de dag nog op Ketnet en Kindernet verschijnen, dateren dus al uit ongeveer 1994. ==winkel van ganin de bolle de winkel was eerst een bib maar tijdens helaas als je de winkel wilt bezoeken is het niet meer mogelijk want het gebouw is gesloopt

Screenshots[ ]

Het huis

  • 1992 - 2005
<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_1_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis zoals het in de afleveringen te zien is (opnames uit 1992)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_1_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>

<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_6_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis zoals het in de afleveringen te zien is (opnames uit 1992)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_6_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>

<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_7_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis zoals het in de afleveringen te zien is (opnames uit 1992)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_7_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>

<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_2_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis zoals het in de afleveringen te zien is (opnames uit 1992)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_2_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>


  • 1998
<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_4_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis in de clip "Wakker Worden" (1998)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_4_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>

<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_5_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis in de clip "Wij willen voetballen" (1998)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_5_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>


  • 2007
<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_3_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='Het huis in de film "Hotel op Stelten" (opnames uit 2007)

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huisvansg_3_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>


De huiskamer

  • 1990 - 1992
<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huiskamer_1990_1_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='De huiskamer in het prille begin - 1990/1991/1992

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huiskamer_1990_1_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>

<anchor url='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huiskamer_1990_2_groot.jpg' rel='lightbox-dobus' title='De huiskamer in het prille begin - 1990/1991/1992

'><img src='http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/huiskamer_1990_2_thumb.jpg' border='0' alt= /></anchor>


Keuken

http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/keuken1.JPG http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/keuken2.JPG
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/keuken3.JPG


Kelder

http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/kelder1.JPG http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/kelder2.JPG


Slaapkamer

http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/slaapkamer1.JPG


Zolder

http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/zolder1.JPG


Tuin

http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/locaties/tuin1.JPG