TV1-Omroeper Samson - Samson & Gert (overige uitzending)

Uit Studio100fan.eu
Ga naar: navigatie, zoeken
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/LogoSamson.jpg
Samson & Gert
Merchandise
Overige
http://www.studio100fan.eu/images/samsonengert/special/omroepersamson1.jpg
  • Periode: 1989-1990
  • Taal: Nederlands
  • Lengte: ca. 2 minuten per omroeping


Beschrijving[ ]


In 1989 was Gert Verhulst een simpele televisie-omroeper op TV1. Hij kondigde programma's aan en af, maar toen viel het op dat hij programma's voor kinderen op dezelfde manier aankondigde, als programma's die hij voor volwassenen aankondigde. Men wilde dat hij iets naast hem zou hebben, om een beetje interactie mee te kunnen hebben. Een diertje. Gert stapte vervolgens naar Danny Verbiest, destijds onder andere bekend van het knutselprogramma 'Kameleon', en vroeg aan hem een diertje te ontwikkelen om mee te omroepen.

Danny heeft lang gezocht naar een beestje wat de kinderen meteen lief zouden vinden... En toen dacht hij terug aan een dier wat hij zag, toen hij een gastoptreden had in een serie van Bassie en Adriaan, datzelfde jaar. Daarin zat namelijk ook de hond Lara, een bobtail. Het was een schattig, lief beestje... Danny had de basis gevonden, een bobtail-achtige hond... Gedoopt Samson.

Samson was de allereerste eerste keer op de Vlaamse televisie met Gert. Toen moesten ze onder andere een Circus aankondigen. Samson was alleen erg nerveus en durfde eigenlijk niet op de televisie... Er werd besloten om Samson vooral in te zetten tijdens 'Zoetekoek', destijds hét kinderblok van de BRT. Omroepers kondigden daarin allerlei tekenfilms voor de kinderen aan, maar nu dus met Samson aan hun zij. Samson riep daardoor ook wel eens om met omroepers als Johan Verstreken (Die later nog Van A1 Van A2 op TV2 presenteerde met Clown Koko) en Andrea Croonenberghs. Toen de leiding van de BRT in de gaten kreeg dat Gert het beste met het beestje kon omgaan, ging hij steeds vaker met Samson het programma presenteren, waarna na verloop van tijd Zoetekoek haast volledig gepresenteerd werd door Samson en Gert.

Zo rond de zomer van 1990 vond de BRT het karaktertje zo mooi geslaagd, dat de directie Danny vroeg een televisieserie rond dit beestje op touw te zetten. Daarbij ging hij terug naar de allereerste omroeper waar Samson mee 'werkte', en waar de vraag om het dier eigenlijk ontstaan is, namelijk Gert.

In september 1990 waren de eerste afleveringen in hun eigen huis... en de rest is geschiedenis.