"De kerstwens"

Samson en Gert zijn samen gekomen in de Ardennen om samen met hun vrienden, de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto kerst te vieren. Gert ontdekt er spullen van zijn grootoom Jan. Gert vertelt geweldige verhalen aan zijn vrienden over zijn grootoom, een knotsgekke avonturier die de wereld rond reist in zijn vliegtuigje. Gert heeft zijn grootoom al jaren niet meer gezien en hoopt ooit nog eens samen kerst te vieren met hem. Samson ziet een vallende ster en wenst dat Gert grootoom Jan snel zal zien! En de magie van kerstmis doet zijn werk…Samson en Gert zijn samen gekomen in de Ardennen om Kerstmis te vieren met hun vrienden: de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto. Gert ontdekt er spullen van zijn grootoom Jan. Gert vertelt geweldige verhalen aan zijn vrienden over zijn grootoom, een knotsgekke avonturier die de wereld rond reist in zijn gammel vliegtuigje. Gert heeft zijn grootoom al jaren niet meer gezien en hoopt ooit nog eens samen Kerst te vieren met hem.

Samson ziet een vallende ster en wenst dat Gert grootoom Jan snel zal zien! En de magie van kerstmis doet zijn werk, want de wens van Samson komt uit als grootoom Jan belt dat hij over komt gevlogen om kerst te vieren. Gert is nog nooit zo gelukkig geweest. Maar zijn geluk is van korte duur, want er steekt een hevige sneeuwstorm op en op de radio horen de vrienden van Gert dat alle vliegverkeer aan de grond moet blijven. De vrienden willen Gert de ontgoocheling besparen en besluiten dat de burgemeester zich als grootoom Jan zal verkleden. Maar de burgemeester valt al snel door de mand.

De vrienden van Gert vertellen dat het vliegtuig van grootoom Jan niet zal opgestegen zijn door de sneeuwstorm. Maar het vliegtuig is wel opgestegen. En op de radio horen Gert, Samson en de vrienden dat alle contact verloren is met het vliegtuig van grootoom Jan. Gert is nog nooit zo ongelukkig geweest. De vrienden vrezen het ergste. Maar dat is buiten de beste en de gekste avonturier van het land gerekend. Want de deur zwaait open en als een echte Kerstman staat grootoom Jan er met een zak vol pakjes voor Samson en Gert en al hun vrienden. Ze maken er samen het beste kerstfeest ooit van!
Nog niet beschikbaar.
  • Algemene details
    • Première: 21 december 2008
    • Lengte: ca. 30 minuten
Nog niet beschikbaar.

Nog niet beschikbaar.


ReactiesBeste bezoeker,
Op dit moment zit onze Plopsabase nog in een bèta-stadium. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat de informatie op bepaalde pagina's nog niet compleet is of dat er zaken zijn die nog niet helemaal naar behoren werken.
Wij vragen hiervoor je begrip.
Zoeken in de Plopsabase: